02/12/2014 1:07
Geçen sene Türkiye'de bir ilki başaran ve Blog'lar arasında sınırlı da olsa güzel bir çekişme ortamı oluşturan Blog Ödülleri organizasyonunun 2009 versiyonu pek yakında başlayacak. Şu an http://2009. blogodulleri. com adresinde bir zaman sayacı yer alıyor. Oylama sürecinin takvimi de şu şekilde açıklandı; 21 Mart - 5 Nisan 2009: Kayıtların alınması, 6 Nisan - 10 Nisan 2009: Kayıtların değerlendirilmesi, 11 Nisan - 26 Nisan 2009: Oylama süreci, 27 Nisan - 1 Mayıs 2009: Oylamanın değerlendirilmesi ve 2 Mayıs 2009: Blog Ödülleri Töreni ile sonra erecek.

2008'de ilki yapılmasına rağmen sonuçlar açıklanana kadar gayet güzel ilerleyen bir yarış oldu. Fakat sonuçların açıklanması noktasında sadece dereceye giren ilk 3 blogun açıklanması pek çok kişi tarafından hoş karşılanmadı. Daha sonra email ile kişilere özel olarak aldıkları oy miktarları iletildi. Fakat diğer bloglarla beraber yerimizi görebileceğimiz bir tablo oluşturulmadığından bunun pek tatmin etmediğinin altını çizmeliyim.

2008 Blog Ödülleri'nde en karşı olduğum nokta ise, ödül konusunda bana göre gereksiz olan polemiklerin yaşanmasıdır. Bazı blog sahibi kişiler ödül konusunu öyle bir büyüttüler ki, sanki "ödül için blog yazarlığı yapıyorlar herhalde" diye düşünmeden edemedim. Yok ödüller niye geç açıklandı, orası neden şöyleydi-böyleydi derken insanların yeni yapılan bir organizasyona karşı gösterdikleri olumlu hava ve iştah neredeyse kayboluverdi. Halbuki Türk Blog Mecrası için birşeyler yapmaya uğraşan organizatör arkadaşlara daha çok güvenilmesi ve destek olunması gerekirdi. Herşey bir kenara; daha ilki düzenlenen bir organizasyonu karalayıp, yok etmeye çalışmanın kime faydası olur merak ediyorum doğrusu...

2009'da bu tartışmaları geride bırakıp temiz bir sayfa açılacağını ve geçen sene yaşanan tatsızlıklardan kazanılan tecrübeler ve bunlardan çıkarılan sonuçlar doğrultusunda daha güzel bir organizasyon olacağını ümit ediyorum. Eray Endes'in buradaki yazısında belirttiği, "Öncelikle geçen yıldan faklı olarak oylama açık bir şekilde gerçekleşecek yani herkes an be an aldığı oy sayısını ve durumunu görebilecek. " şeklinde yer alan ifadesi, oylamanın artık tamamen şeffaf olacağını belirtiyor. Onur Yaman'ın yazmış olduğu BÖ!09 Kodlama başlıklı konusunu ise, işlerin daha içe sinen şekilde ilerlediği şeklinde yorumluyorum.   Umarım verilen emeklerin geri dönüşü de güzel olur. Blog ödülleri organizasyonu için çaba sarfeden, bir köşesinden tutup az da olsa emek veren herkese kendi adıma teşekkür ediyor ve hepsine kolay gelsin diyorum.

** Bilgiustam Blog adına 2008 Blog Konferansı'na katılan editörümüz ödül törenine ait izlenimlerini burada paylaşmıştı. Blogumuzu hatalı bir seçim yaparak "Haber-Gündem" kategorisine kaydetmiştim, fakat daha çok teknoloji ve bilim konuları ağırlıklı bir blog olduğumuzdan ancak 40 oy alabilmiş ve dereceye girememiştik. 2009 Blog Ödülleri'nde 'teknoloji" kategorisinde yarışmayı planlıyor ve daha iyi bir netice almayı ümit ediyoruz.

Herkese iyi bloglamalar...

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi