Aromaterapi bilgi ve beceriyle uygulandığında güvenilir ve zararsız bir destekleyici tedavi şeklidir. Yağlar çoğunlukla uzmanlar tarafından, fiziksel hastalıkları ve çeşitli cilt bozukluklarını tedavi etmek için kullanılır.

Bunlardan bazıları ve etkileri şöyledir;

Bergamot: Antiseptik, sıkılaştırıcı ve anti-depresan özellik taşır. Akneli, yağlı cilt ve saç için kullanılır.

Öküzgözü(sarıpapatya): Elmamsı bir kokuya sahiptir. Sakinleştirici sinirleri yatıştırıcı özellik taşır. Hassas tenli kişilere uygundur. Saç rengini açmak içinde kullanılır.

Okaliptüs: Uyarıcı özellik taşıyan bu yağ, öksürük soğuk algınlığı ve ağrıların giderilmesinde kullanılır.

Buhur-günlük ağacı: Sakinleştirici ve gevşetici özellik taşır. Solunum problemlerine iyi gelir. Kırışık oluşumunu önleyici etkisi vardır.

Sardunya: İdrar söktürücü, anti depresan özellikleri taşır. Ayrıca böceksavar olarakta kullanılır.

Yasemin: Egzotik ve tatlı kokusu vardır. Enerji verme özelliğiyle bilinir. Doğum sonrası depresyon için önerilir.

Lavanta: Baş ağrısı, uykusuzluk, yara ve böcek ısırıklarına iyi gelir. Cilde uygulandığında yara iyileştirici ve ağrı kesici özelliklere sahiptir. Badem yağıyla birlikte kullanıldığında güneş yanıklarına uygulanabilir.

Aloe vera: Küçük yanık, kesik ve sıyrıklardaki ağrıyı hafifletir. Yaprakları yara ve yanık iyileşmesi gibi cilt problemlerinde kullanılır. Bağırsak sendromu ve peptik ülser ağrılarında yararlıdır.

Mercanköşk: Yatıştırıcı, vücut ısıtıcı, rahatlatıcı özellik taşır. Adet eğrıları, uykusuzluk ve baş ağrılarını iyileştirir. Egzersizlerden sonra kullanılır.

Neroli:Asabiyete ve uykusuzluğa iyi gelir. Özellikle kuru ciltlerde kullanılması uygundur.

Biberiye: Zihin açıcı özelliği vardır. Romatizma ağrılarına iyi gelir. Sıklıkla şampuanların içine eklenerek saç ve saçlı derinin bakımında kullanılır.

Defne: Sindirim ve iştah problemlerinde yararlıdır. Kas ve eklem ağrılarına ezik yaralanmalarına iyi gelir.

Çay ağacı yağı: Mantar öldürücü iyileştirici özellik taşır. Sivilce ve çıbanlara iyi gelir.

Aromaterapi ateşli hastalıklarda, açık yaralarda, varisli bölgelerde, deri ve eklem iltihaplanmalarında, kanser şüphesi olan durumlarda, ameliyat sonrası ilk 6 ay içinde yapılmamalıdır.

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi