Hindistan, Güney Amerika, Antiller ve Afrika'nın tropik yağmur ormanlarında yaşayan zehirsiz bir yılan türüdür. Yakaladığı avlarını, bedeni ile boğuncaya kadar sıktıktan sonra ezip bir bütün haline getirdiği memeli türlerden seçmektedir.

Yassı ve üçgen bir kafa yapısına sahiptir. Alt ve üst çenesinin dişlerle dolu esnek bir ağzı olan boa yılanı, büyük bir yılan türüdür. Fakat yakın akrabası olan piton ve anakonda yılanlarından daha küçük yapıya sahiptir. 3 ila 6 metre arasında değişen boy uzunluğuna sahip olan boa yılanının gövdesi ise, insan kolu kalınlığına yakındır. Pullu bir deriye sahip olan boa yılanının genellikle, sırt kısmında koyu kahve üzerinde kalın çizgilerle büyük renkli koyu karo bulunur. Boa yılanının büyük türleri ağaçlarda yuva yaparak yaşarken küçük türleri ise, yerde toprak inlerine yuva yaparak yaşarlar.

Genellikle gurup halinde gezen boa yılanları, daha çok geceleri dolaşırlar. Karanlıkta daha iyi gören boa yılanı, çukurları ve avlarını dudaklarının üstünde bulunan hassas nokta ile hissederek sıcakkanlı hayvanları bulur. Yalnız topraklarda yaşayan türlerinde bu hassas nokta körelmiştir. Boa yılanları, yumurtlamanın aksine yavru yılanlar doğurarak çoğalırlar.

Yumurta ile üremeye hazırlanan anne boa yılanının yavrusu, anne karnında yumurtanın çatlaması ile dünyaya yavru olarak gelmektedir. Üremi hızı yüksek olan boa yılanlarının tek seferde en yüksek 42 yavru yaptığı da görülmüştür.

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi