Modern çağı içine hapseden bu hastalık aslında çok büyük sanal bir düzenin önümüze koyduğu yemden başka bir şey değildir. Bizler ise kapanda ki fare olmaktan öteye gidemiyoruz. İnsanlığın uğruna tüm değerlerini yitirebildiği, bedenini, beynini hatta ruhunu sarabilen yegane hastalığımız oldu PARA.

O zaman şu soru geliyor akıllara. Biz bu Para hastalığına ne zaman yakalandık? Hastalığın bulaşmasını tetikleyen sebepler neler?

Bu iki sorunun cevabı da aynıdır. Kıtlık ve Aç Gözlülük.

Kıtlık ve Açgözlülük

İnsanları kendinize esir edebilmeniz için önce alıştırmalısınız sonra da kıtlık yaratmalısınız. Global piyasalar da kıt olan her şey değerlidir. İnsanların alıştığı ve hayatlarından çıkaramayacağı bir şeyin kıt olması ise çok fazla önem kazanır ve İnsan psikolojisi kendi elinde olmayıpta başkasının elinde olan bir şeye büyük bir açgözlülük ile sahip olmak ister.

Oysa ki Dünya öyle bir düzen ile yaratılmıştır ki , aslında her hangi bir şeyin kıt olması neredeyse mümkün değildir ve İnsanlar var olduğu sürece evrenin düzeni mükemmel bir şekilde işlemeye devam edecektir. İnsanlar üzerinde kurulmaya çalışılan bu sanal düzen ise ancak Bilim ve İman ile yıkılacaktır.

Bilim ve İman

Bilim, Geçmiş tarihlerden itibaren bilinmeyenleri buldu, yeni keşifler yaptı. Sanal dünyanın eline geçip kâr materyali yapılmaya çalışılsa da Evrenin oynadığı oyunlar sayesinde gerçek hedefini bulmakta da gecikmiyor. Bilim diyor ki Dünya da yüz yıllarca yetecek  su, enerji ve besin kaynakları var. Yeter ki insanlık Kâr etme güdüsü ile yok etmek için üstün çaba harcamasın. Teknolojisini doğayı yok etmek için kullanmasın.

İman, İnsanlığın en içgüdüsel duyusudur. Aslında İnsanı insan yapan öğelerin en önemlisidir de diyebiliriz. Hangi dinden, hangi ırktan, hangi milletten ve hangi dilden olursa olsun İnsan ruhunu saf ve temiz kalmasını iman sağlar. Öz değerlerimiz ve kültürümüz  ise toplumları sağlam ve birlikte tutan en önemli etkendir.

Dünyayı ve İnsanlığı, çağın vebası olan PARA hastalığından da ancak değerlerimize sahip çıkarak, bilime ve imana gerekli önemi göstererek ve tabii ki bu değerler ile eğitilmiş gençler yetiştirerek kurtarabiliriz.

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi