02/12/2014 0:55
Ramen; Japon mutfağına özgü, çorba içinde servis edilen erişte yemeğidir. Japonya’da, geniş bir ramen kültürü vardır. Mutfağa girdiğiniz yöreye hatta pişiren aşçıya göre bile değişiklik gösterebilen, sınırsız sayıda ramen lezzeti mevcuttur. Ama kısaca, erişte ve çorbanın birleşimi olarak tanımlayabiliriz.

Et dilimleri, sebze parçaları hatta yumurta eklenen çorbanın içine katılan özel erişte ile pişirilen bu yemek, Japon mutfağının vazgeçilmez besinidir. Her evde farklı bir tarifle pişirildiği gibi, en lüks lokantalarda da servis edilir. Çin mutfağının kökeni erişte, çorba ile birleşerek Japonların geleneksel lezzeti rameni yaratmıştır.  Çorbası, genellikle, et suyu, tavuk suyu veya deniz mamülleri'nin suyundan yapılır. İçine sebze dilimleri, kavrulmuş soğan veya mısır taneleri katılması oldukça yaygındır.

Eriştesi ise temel malzemelerden oluşur. Bu temel malzemeler buğday unu, tuz, su ve kansuidir. Kansui, sodyum karbonat veya fosforik asitten oluşan bir çeşit alkalin maden suyudur. Eriştelerin kansui kullanılarak yapılması, erişte tanelerinin daha sarımsı olmasını ve dayanıklılığını sağlar. Kansui yerine geçebilecek bir diğer malzeme ise yumurtadır. Ramen erişteleri, kısa, uzun, ince, kalın veya farklı şekillerde üretilir.

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi