Flash bellekler hayatımıza girdiği ilk günden beri bilgisayar hayatımız gittikçe kolaylaştı. Eskiden kişisel bilgisayarımızdan şirket bilgisayarımıza bir dosyayı disketler ile taşırdık. Zamanla Disketler yerini CD-Romlara  devretti. Hadi disketlerde verileri silerek tekrar tekrar kullanabiliyorduk ama CD-Rom'lar tamamı ile kullan-at devrine çevirdi teknolojiyi.

O gün geldi ve hayatımıza Flash Bellekler girdi. Anahtarlık boyutunda ki Flash bellekler ile bilgisayarımızda ki önemli bilgileri her an yanımızda taşıma imkanımız doğdu. Kapasiteleri her gün artan Flash Bellek dünyasına U3 destekli flash belleklerin katılması ile de bilgisayarımızı adeta cebimizde taşımaya başladık.

İlk Flash belleğimi aldığımda tamamen tesadüfi olarak U3 destekli olanlarından almışım. Bilgisayarıma taktığımda ise bir programında beraberinde çalışması dikkatimi çekti ama üzerinde pek durmadım. Aslında gerçeği söylemek gerekirse açılan pencere ve sağ alt köşede ki ikon epey artistik göründü gözüme ama  normal flash bellek gibi kullanmaya devam ettim bir süre. 6 Ay gibi bir zaman geçtikten sonra merak ettim ve internette araştırdım. U3 Nedir? sordum Google da. Öğrendiklerim neticesinde tesadüfi de olsa doğru bir karar verdiğimi anladım.

Peki gerçekten nedir bu U3 Teknolojisi?

U3 Teknolojisi , Kısaca flash belleğinize fonksiyonel özellikler sağlayan bir yazılımdır. U3 Destekli Flash belleğiniz içerisinde barındırdığı çift işletim sistemi ile U3 uyumlu programları kurarak dilediğiniz bilgisayardan güvenli olarak işlem yapmanıza olanak tanır. Üstelik ardınızda hiç iz bırakmadan. Sizin için önemli programları flash belleğinize kurduğunuz taktirde hangi bilgisayarda olursanız olun o programı flash belleğinizden kullanma şansınız var.

Çoğumuzun hem evde hem de işyerinde bilgisayarı var. Ben evde, işyerinde desktop ile çalışıyorum ve kullandığım bütün programlar 2 bilgisayarda da kurulu vaziyette. Ancak seyahat ederken  Laptop kullanmam gerekiyor. Önceleri bu benim için büyük bir külfet oluyordu. Program kur, ayarla sonra hepsini temizle bu işlemler fazlası ile can sıkıcıydı. Şimdi elimin altında olması gereken bütün programlar sadece anahtarlık büyüklüğünde ki U3 flash belleğimde kurulu. Seyahate giderken sadece Flash Belleğimi ve Laptopu almam yeterli oluyor.

U3 flash belleğimde hangi programların yüklü olduğunu soracak olursanız eğer ilk başta Mozilla Firefox tarayıcım var güvenli internet için. Virüslere karşı güvenlik olarak Mcafe virüs programı, Maillerimi okuyabilmem için  Thunderbird, Görüşmelerim için Skype, PDF dosyalarını okuyabilmem için Foxit PDF Reader, Ofis belgeleri için Open Office , FTP programım FileZilla  ve can sıkıntımı gidermesi içinde Sudoku oyunum yer alıyor. Seçenekler daha da çoğaltılar bilir ama bana şimdilik bunlar yetiyor.

Şayet elinizde portable programlar var ise o programları U3 formatına dönüştürmek için Package Factory Setup programını size tavsiye ederim. Kullanımı çok kolay. Programı buradan indirdikten sonra bilgisayarınıza kurun ve çalıştırın. Üste yer  alan kutucuğa Portable programınızın klasöründe yer alan bütün dosyaları seçip sürükleyerek bırakın. Ortadaki Create yazılı olan yere bastığınızda program U3 formatına dönüştürecek ve sonunda size dosyayı kaydetmek istediğiniz yeri soracaktır. U3 Launcpad de yer alan Add programs menüsünden bilgisayarınıza kaydettiğiniz U3 programını seçerek Flash belleğinize kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz.

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi