02/12/2014 1:04
Bilindiği üzere insan beyni çok karmaşık bir yapıya sahiptir. Teknoloji ne kadar gelişmiş olursa olsun bu karmaşıklık henüz tam anlamıyla keşfedilmemiştir. İnsanlarda kendi beyinlerinin fonksiyonlarını tam olarak bilmemektedirler. Bilinen şekli ile beyin sol lob ve sağ lob olmak üzere iki kategoride ele alınır.

Sol lob mantığın merkezi, analitik düşünme ve ulaştırıcı sinyallerin taşındığı kısımdır. Bu lob'a "mantık küpü" adı da verilmektedir. İyi bir bilim adamı, matematikçi, araştırmacı gibi bilimsel yönü olan insanların sol lob'unun daha fazla geliştiği tespit edilmiştir.

Sağ lob ise daha çok sanatçı ruhlu, ön sezileri kuvvetli olan kişilerin merkezi olmaktadır. Farkındalık özellikleri çok üst düzeyde olduğu için ayrıntıları ve bütünü iyi gözlemlerler. Esprili insanları da bu kategoride değerlendirmek mümkündür.

Sıradan bir insanın bu iki kategoriden sadece birini daha iyi kullandığı beynin düz mantık olayı ile açıklanmaktadır. Ancak bazı insanlar iki lob'u da aynı derecede kullanmaktadırlar. İşte bu esnada beynin düz mantık çalışma hipotezi çürümektedir.

Ters çaba kuralı da beynin en tehlikeli çalıştığı anlar olup, başınıza gelmesinden korktuğunuz bir olayın beyin tarafından size çekilmesidir. Beyin odaklanan hedef için çalışır, hedef olumsuz olsa bile onu gerçekleştirmek adına çalışmaktadır. Örneğin toplum önünde konuşurken heyecanlanacak mıyım diye korkmayın! çünkü heyecanlanacaksınız. Siz konunuza dönmeye çalışın, korkunuza değil konunuza odaklanın.

Unutmayın ki beyninizde neyi en çok düşünürseniz hayatınızda onu çoğaltırsınız. Bu yüzden beynimizin ters çaba kuralı ile çalışmasını engellemek için korkularımızla değil, mutluluklarımızla yaşamalıyız.

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi