Floresan lambanın çok karmaşık olan bir üretim sistemi vardır. Mekanik yollarla erime, boyama, birleşme, kıvrılma ve lehimleme sonucunda oluşur. Üretim aşaması ilk olarak cam tüplerin sıcak su ile titizce ve dikkatli bir şekilde temizlenmesi ile başlar. Bu temizlik çok önemlidir. Bu aşamada kalan leke, diğer işlemlerde asla giderilemez ve hiçbir işe yaramayan bir ürün oluşmasına neden olur.
Yıkınan tüpler ısı yardımı ile istenilen şekillere sokulur. Yaklaşık olarak 30 saniye ısıtılan cam tüpler kıvrılırlar. Kıvrılma işleminden sonra şeklini alan tüpler astar bölmesi olarak adlandırılan bölmede iç kısmı ince fosfor tabaka ile kaplanırlar. Bu işlemin amacı civanın iyonlaşması ardından ultraviole ışını transfer edip ve fosfor ışığı üretmesini sağlamaktır. Katot ve elektrik bileşenler yerleştirilir. Yüksek ısı ile cam tüp ile birleştirilirler. Bu işlem sırasında tüpün yeteri kadar ısıtılması yani ısının yüksek olması çok önemlidir.
Üretim safhasındaki önemli işlemlerden biride cam tüpün boşaltılıp hava ve gaz ile doldurulmasıdır. Tüpün içindeki karbon alınıp ışık üretiminde önemli yeri olan civa eklenir. Normal bir floresan lamba için sadece 1 damla civa yeterlidir. Özel bir makine yardımı ile civa tüpe çok iyi bir şekilde enjekte edilir ve eşit olarak dağılır. Sonlara doğru işlem olarak elektrik bileşenlerinin uzuvları olan tellerin dış kapağı eklenir ve bu işlem sırasında da hava almaması çok önemlidir. Eğer hava alırsa iç yapıya karışan maddelerin akması veya sistemin veriminin düşmesi meydana gelebilir.
Son olarak kalite kontrol işlemi yapılır. Her lamba tek tek kontrol edilerek verilen ışık miktarları ölçülür, hatalı olanlar paketleme aşamasına gelmeden ayrılarak sürecin devam etmesi sağlanır. Gelişen onca teknolojiye rağmen floresan lambanın ne yeri ne üretim şekli ne de kimyasal yapısında bir değişiklik meydana getirememiştir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.