Dünyayı ve yaşamı paylaşmış olduğumuz hayvanlar, kendi yaşam popülasyonları içerisinde oldukça ilginç, enteresan ve hayret uyandırıcı özelliklere sahiptir.
Çoğu zaman kendilerine bahşedilen bu özellikler, ya saldırma ya da korunma ihtiyacını karşılamaktadır. Bu ihtiyaçların giderilmesi adına hayvanlara verilen özel yetenekler çoğu zaman hayret edilecek ve şaşmadan geçilemeyecek bir yapıdadır. Durum böyleyken, bilimsel adı "Eophyllium Messelensis" olan böcekler, kendilerini korumak için yaprak şekline girebilme gibi bir yetenekle kuşatılmışlardır. Tam bir kamuflaj örneği olan bu yetenek, oldukça şaşırtıcıdır.
Bu böceğin bu özelliği, Almanya'da bulunan bir fosil ile keşfedilmiştir. Almanya'nın fosil diyarı olarak nitelendirilen Messel bölgesinde Alman araştırmacıların bulduğu fosil, böcek hakkında önemli bilgiler elde edinilmesini sağlamıştır. Tam 47 milyon yıllık bu yaprak böceklerinin boyu 6 santimetreye kadar çıkmaktadır. Böceklerin en önemli özellikleri ise, bu böcekler düşmanlarından korunabilmek için birçok ağacın yaprak türünü taklit edebilmektedirler.
Yaprakların şekline girerek kendini kamufle edebilen bu böcek türü, aynı zamanda başını vücuduna saklama özelliğine de sahip. Bu özellik ise bu böcek türüne, tam kamuflaj imkanı sağlamaktadır. Ve bu böcekler, şeklini aldıkları yaprak üzerinde saatlerce sessiz kalabilmektedir. Rüzgar olayında dahi, bu böcek yaprakla birlikte sallanmaktadır. Bu böceklerin bu kamuflaj işlemini ise nasıl yaptıkları, daha bilinememektedir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.