Dünya çapında tanınan ünlü fizikçi, evrenbilimci Stephen Hawking' in kıyamete dair teorisi hala konuşulmaya devam ediyor. Doğanın kendi kendini yok edeceğini savunan bilim adamının 2000 yılında ortaya attığı teori, özellikle Mars' a gönderilen en zeki uzay robotu olan Curiosity ile tekrar gündeme geldi. Zaten NASA da Mars' ta Hawking' in teorisini güçlendirecek çalışmalara imza atıyor. 64 yaşındaki İngiliz fizikçi ve evrenbilimci Hawking ALS hastalığı nedeniyle tekerlekli sandalyeye mahkum bir şekilde yaşıyor. Konuşamadığı, hareket edemediği için de düşüncelerini okuyan bir yazılım tarafından fikirlerini insanlarla paylaşabiliyor. Ancak bu engelleri onun dehasının önüne geçemiyor. Nitekim " Kıyamet Teorisi " ni ortaya attığı 2000 yılında televizyonda ilk defa bu teoriyi açıklarken ilginç de bir olay yaşandı. Küresel ısınmayı anlattığı sırada televizyon kanalının alt yazı haberlerinde Antarktika kıtasında, çok büyük bir buz kütlesinin koptuğu haberi geçti. Bu buz kütlesi 17 kilometrekarelik bir alana sahipti ve bir buz dağıydı. Bunun üzerine spiker Hawking' in söylediklerinin çok gerçekçi olduğunu ve uyarılarının ciddiye alınması gerektiğini vurguladı.

Hawking bu programda bilim insanlarının elini çabuk tutmaları gerektiğini, evrenin en fazla bin yıllık bir ömrünün kaldığını söyledi. Bu yüzden insanlar yeni yaşanabilir gezegenlere göç etmeliydi. Bu teoriye bu konuyla alakalı birçok bilim insanı destek verdi. Hawking bu teoriyi ortaya atarken de son 100 yıldaki doğa olaylarını çözümlediğini ve nereye varacağını az çok kestirdiğini söylüyor. Yani bu teoriye bu olayları baz alarak ulaştığını belirtiyor. Stephen Hawking' in Kıyamet Teorisi' ne dayanak oluşturan en önemli olayları şöyle sıralanıyor:

1. ) Güney Amerika' da meydana gelen fırtınalar,

2. ) Britanya' daki sel olayları,

3. ) Kutuplarda kopmakta olan buz dağları,

4. ) Asya' da çok şiddetli hissedilen kuraklık,

5. ) Orta Amerika' daki fırtına ve kasırgalar,

6. ) El Nino ismi verilen iklim değişikliği ( Amerika' daki sel felaketlerine sebep olan iklim değişikliği ),

7. ) Afrika ve Asya' da kuraklık nedeniyle meydana gelen ölümcül salgın hastalıklar.

Stephen Hawking' in yıllara göre tahminleri de şöyle:

2000-2400 yılları arasında gerçekleşmesini beklediği olaylar: Bu tahminlerinde merkeze El Nino iklim değişikliğini koyuyor. Bu iklim değişikliği sebebiyle birçok salgın hastalık gelişecek. Hortum ve kasırgalar artacak. Sera etkisi daha şiddetli bir hal alacak. Ani ısı değişimleri nedeniyle bitki örtülerinde değişimler meydana gelecek. Çığ felaketleri artacak. Buzullar eriyecek, seller artacak. Isınma seviyesi bu şekilde devam ederse en fazla 400 yılda Alp Dağları' nda kar kalmayacak.

2400-2500 yılları arasındaki tahminleri: Bu yıllar arasında Güney Yarımküre felaketler yaşayacak. Okyanuslardaki sular yükselecek. Buna karşın Güney Avrupa' da kuraklıkla karşı karşıya kalacak. Kuzey Avrupa ise sellerle boğuşacak. Güney Yarımküre' den Kuzey Yarımküre' ye büyük göçler gerçekleşecek.

2500-2800 yılları arasındaki tahminleri: Yaşanacak göçler nedeniyle büyük savaşlar çıkacak. 2 yarımküredeki buzullar da tamamen eriyecek ve karalar sular altında kalmaya başlayacak. Doğal kaynaklar kuruyacak.

2800 yılından sonraki tahminleri: Dünya' nın atmosferi değişecek. Sülfürik asitler evreni kaplayacak. Tıpkı Mars gibi bir gezegene dönüşecek ve canlı kalmayacak.

Kategoriler:
Sonraki
Sonraki Konu:
Samanyolu Galaksisi

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi