Tendinit rahatsızlığı tendonlardaki zayıflıktan ve incelmeden dolayı oluşur. Yaşlılarda ve genç çalışan, genelde omuz ve kollarını zorlayan kişilerde rastlanma ihtimali yüksektir.
Eklem yerlerindeki bir anda başlayan ani ağrılar bu hastalığın en belirgin özelliğidir. Tendonlaraa görülebilen omuzlarda ve dirseklerde sık rastlanan acı veren bir durumdur. Bu hastalık tedavi sürecine girmediği taktirde tendonlara yani kas kirişlerine zarar vermektedir. Kas kirişlerine verilen zararların kalıcı olma durumları da vardır. Tek bir bölgeyi kullanan insanlarda genellikle görülür.
Tendinit'in tedavisinde rahatsız bölgeyi yormamak, gerekli ve düzenli bir şekilde dinlendirmek gerekmektedir. Çok uzun süreli hareketsiz kalan bölgelerde donma meydana gelir. Donma sonunda bölge hiç hareket ettirilemez ve daha büyük sorunlara yol açar. Dinlenme bilinçli olarak yapılmalı, dinlenme sonrasında hafif hareketlerle sorunlu bölge bir deyişle fiziksel tedavi olmalıdır.
Ağrı durumlarında ağrı kesici ve aspirin kullanılabilir. İlaç kullanmak şikayeti ortadan kaldırmaz ama geçici çözüm sunar. Doktorlar gerek duyulduğunda bölgeye kortizon denilen bir sıvı enjekte ederek bölgenin rahatlamasını sağlayabilirler. En doğal yöntem olarak düzenli dinlendirme ve düzenli egzersiz yapılarak kalıcı çözümler sağlanabilir.
Yaşlılarda meydana gelen Tendinit genç insanlara göre daha uzun sürede iyileşir. Yaşlı kişiler egzersizleri gerekli bölgeler düzenli olarak uygularsa ve rahatsız olan bölgeyi zorlamazsa ağrıyı azaltarak yaşamlarına devam edebilir ama kalıcı bir çözüm elde edemezler. Tendinit olan kolun ve ya omuzun sıkı tekstil ürünleri ve ya bandajlar ile sarılması da iyileşme sürecini olumlu etkilemektedir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.