Kutu İçeriği:

â?¢ Back-UPS RS 1000VA

â?¢ İki adet IEC 320 C13 kablo

â?¢ Yazılım CDâ??leri

â?¢ USB Bağlantı kablosu

â?¢ Kullanım Kılavuzu

â?¢ Modem bağlantı kablosu

Üzellikler:

· Line-Interactive teknoloji (Voltaj Regülasyonu özelliği)

· 600W = 1000VA

· 6 Adet aküden çalışma, 2 adet akım koruma çıkışı

· RJ-45 Data Hattı koruması, Fax-Modem koruması

· Geniş Voltaj aralığı: (191 ~ 272 V)

· Tam yükte 13 Dk. , yarım yükte 26 Dk. besleme süresi

· Otomatik self test, kapatma ve voltaj regülasyonu

· Sesli Alarmlar: Aküden çalışma, Akü yetersiz, aşırı yük

· Akıllı Akü yönetimi

· Tekrar devreye alınabilir sigorta

· Aküden çalışıyor, Akü değiştir ve aşırı yük Led'leri

· USB üzerinden bağlantı ve Powerchute yazılımı

· 8 Saat içerisinde şarj

· Ağırlık: 14 Kg. , Boyutlar(YxGxD): 16. 51 x 9. 14 x 28. 45 cm

· Kullanıcı tarafından değiştirilebilen aküler

UPS Nedir?

Genel olarak tanımlamak gerekirse, ani voltaj değişimlerini(yıldırım anındaki gibi), telefon santralı gibi kritik yükleri ve elektrik şebekesinden gelen bozucu etkilerden(dalgalanma, parazitler) bağlı olduğu cihazları koruyan ve elektrik kesintisi sırasında devreye girerek enerji sağlayan cihazlardır.

Neden Gereklidir?

Bilgisayar gibi hassas aletlerin elektriğe karşı duyarlılıkları diğer aletlere göre daha fazladır. Bu yüzden düzenli bir elektrik akımı ile beslenmeleri hem parçaların ömrü hem de verilerin güvenliği açısından büyük önem taşır.

UPS Üeşitleri Nelerdir?

Off-Line: En basit ve temel seviyedeki UPS türüdür. Bu tip UPS'ler herhangi bir kesinti olmadığı sürece beklemede kalan, ancak bir kesinti anında devreye giren ürünlerdir. Gerilim akülerin üzerinden geçmediği için regülasyon yapamazlar. 2 ila 5 mili saniye arasında devreye girerler. Ancak daha kısa süreli dalgalanmalarda devreye giremedikleri için küçük güçlerde kullanılırlar.

Line Interactive: Kademeli olarak regülasyon yapan bu ürünlerde akü ve şebeke voltajın durumuna göre orantılı biçimde kullanılır. şebeke kesintilerinde off-line sistemlerde olduğu gibi role kontağından geçerek sistemi beslerler. Off-line ürünler gibi küçük güçlerde kullanılırlar.

Online: şebekeden tamamen bağımsız çalışan bu UPS'lerde şebeke gerilimi ne olursa olsun çıkış 220V 50Hz olarak sabitlenir. Frekans ve voltaj kararlılığı yüksek olan bu UPS'ler özellikle ofis ya da çoklu sistemlerin kullanıldığı yerlerde tercih edilir. Online UPSâ??ler tam anlamıyla kesintisiz güç kaynaklarıdır ve en stabil korumayı sağlarlar. Fakat her güzelin bir bedeli olduğundan, bu tarz UPSâ??lere sahip olmak için büyük paralar ödemeniz gerekiyor. Eğer ev kullanıcısı iseniz, bu yazıda tanıttığımız ürün gibi bir Line Interactive UPS almanız en mantıklı seçim olacaktır.

Ürünün kutusundan monitörü ve kasayı bağlamak üzere iki adet IEC 320 C13 kablo çıkıyor. Fakat UPSâ??yi şebeke elektriğine bağlamak için gereken kablo verilmemiş, bunun nedenini zaten hali hazırda bütün sistemlerde kasa ve monitör için kullanılan standart şebeke kablosunu kullanması olarak açıklayabiliriz. Bütün APC ürünleri Microsoft Windows XP işletim sistemine standat olarak tanıtılmış durumda ve denetim masası â?? güç denetimi bölümünden gerekli ayarlar yapılarak kullanılabilir hale getirilebiliyor. Aslında hiçbir yazılım yüklemeden veya ayar yapmadan da ürünü kullanabiliyorsunuz fakat batarya gücü iyice zayıfladığında sistemi güvenli biçimde kapatma seçenekleri çalışmayacağından uzun süreli elektrik kesintilerinde sisteminizin güvenliğini riske atmış olursunuz. Bu nedenle ürünle beraber gelen APC PowerChute Personal isimli yazılımı kullanmanızı öneririm. 6MB civarında sistem kaynağı tüketen bu yazılım, görevini son derece iyi yapıyor ve size detaylı bilgiler sunuyor. Bu yazılım ile, şebekeden sisteminize gelen voltaj değerini, sisteminizin anlık olarak tükettiği güç miktarını(Watt olarak), bataryanın şarj durumunu ve UPSâ??nin overvoltage, undervoltage, electrical noise ve UPS'nin kesintilerde devreye girip sisteminizi koruduğu zamanları istatistiksel olarak izleyebiliyorsunuz. Ürün voltaj aralığı olarak 191 ile 272 volt aralığında seçeneklere sahip. Siz istediğiniz değerleri seçerek bu voltajlar arasında gerilimin sabit tutulmasını sağlayabiliyorsunuz.

Ürünün ön bölümünde; Power On: şebeke gücünde ve hazır durumda, On Battery: kesinti durumunda ve batarya gücünde, Overload: Aşırı yüklenme, Replace Battery: Batarya değişim uyarısı ve açma-kapama tuşu bulunmakta.

Arka kısmında ise;

1) Bilgisayara USBâ??den bağlanan data girişi

2) Dışarıdan ekstra olarak bağlanabilen APC 24V akü besleme girişleri

3) Fan

4) Üst çıkışa telefon jackı, alt çıkışa bilgisayarın modem girişinin bağlandığı telefon hat girişleri

5) Benzer şekilde üst çıkışa network girişinin, alt çıkışa da bilgisayara giden network girişinin takıldığı 10/100 base-T network girişleri

6) 6 adet korumalı elektrik çıkışı + 2 adet beyaz renkli yüksek voltaj koruması(bu portlardan bağlanan cihazların batarya ile ilişkileri olmuyor yanlızca yıldırım gibi ani voltaj değişimlerini absorbe edip düzenleyecek şekilde çalışıyorlar. )

7) Acil durumlarda aleti sıfırlamak ve bağlantıyı kesmek için kullanılan reset düğmesi

8) şebeke elektriği bağlantı noktası

bulunmakta.

APC firmasının ürettiği son teknoloji ürünü kaliteli PSUâ??larından birisi olan Back-UPS RS 1000VA ülkemizde 340YTL gibi rakiplerine oranla yüksek sayılabilicek bir fiyattan satılıyor. 1 ay deneme fırsatı bulduğum ürün için kesinlikle mükemmel diyebilirim. Size bu sayfalardan en güzel ürünleri tanıtmayı uygun görüyoruz, işte bu da onlardan birisi olarak karşımızda. Eğer Line Interactive bir UPS almak istiyorsanız bu ürüne kesinlikle bakmanızı öneririm. â??Ucuza para verecek kadar zengin değilim�? sözü kalitenin haklı bir bedeli olacağı gerçeğini en güzel şekilde anlatıyor. 14KG ağırlığındaki ürünün malzeme kalitesi üst düzeyde ve 10m yükseklikten yere bile atsanız hiçbirşey olamayacakmış gibi bir his veriyor. Odanızda beyaz rengi ve kaliteli kasasıyla gayet şık duracak olan ürün, görevini de tam anlamıyla yapıyor. Kullandığım sistem monitör dahil ortalama 210W güç tüketiyor ve kesinti durumunda bilgisayarı yaklaşık 10-12dk civarında açık tutabiliyor. Bu çalışmakta olduğunuz dökümanı kapatmak veya yeni başlamışsanız bile bir CD-DVD yazma işlemini tamamlamak için fazlasıyla yeterli bir süre. Eğer monitörü kapatırsam sistemim 90W civarında güç tüketiyor ve bu durumda 20dkâ??yı aşan bir süre boyunca bilgisayarı açık tutabiliyor. Bataryanın gücü %10â??un altına indiğinde ise, PowerChute yazılımının kontrolünde sistem hibernate durumuna alınıyor. Elektrik geldiğinde otomatik şarj sistemi devreye giriyor ve tamamen bitik bir batarya yaklaşık 5 saat gibi bir sürede şarj ediliyor.

Ürünün ön tarafındaki kapağını açarak hızlı biçimde değiştirilebilen aküleri de artı bir özellik. Kullandığım 1 aylık süre içerisinde gayet memnun kaldığım bu ürünü, bilgisayarına değer veren ve ona gözü gibi bakan bunun yanında da gerçekten kaliteli bir kesintisiz güç kaynağına sahip olmak isteyen herkese öneririm. Muadillerine göre yüksek olan fiyatının karşılığını hakkıyla verdiğini düşünsem de, yine de daha ucuz olabilirdi diyerek 100 tam puanından 5 puancık kırıyorum.

Kategoriler:
Etiketler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi