25 Eylül 1968 yılında Amerika’nın Philadelphia şehrinde dünyaya geldi. Gerçek adı Willard Christopher "Will" Smith, Jr. ’dır. Ünlü Hollywood yıldızı ve rap müzisyenidir.

Henüz 13 yaşındayken, annesi ve babası boşandılar. Derslerinde her zaman çok başarılıydı. Will Smith birçok üniversiteden burs teklifi almasına rağmen, üniversiteye gitmek istemedi. Üniversiteye gitmek yerine rap müzik yapmaya başladı. Kazandığı parayı devlete yanlış beyan edince, 2. 8 milyon dolar para cezasına çarptırıldı. 2005 yılında oynadığı "There's a God on the Mic" ve "Hitch" filmlerinin başarısıyla Guinness Rekorlar Kitabı'na adını yazdırdı. 2007 yılına gelindiğinde ise Hollywood'un meşhur şöhretler caddesinde kendi özel el baskısına sahip oldu. Hiçbir zaman eleştirmenlerden aktörlüğü için kötü bir eleştiri almadı. Oyunculuk kariyeri, müzik kariyerinin önüne geçmiştir. Newsweek onu en güçlü aktör olarak adlandırmıştır. Kariyeri boyunca dört Altın Küre ödülü, iki Akademi Ödülü ve dört Grammy kazanmıştır. Arka arkaya sekiz filmi 100 milyon doların üzerinde gelir getiren tek aktör olarak tarihe geçmiştir.

İki evlilik yapmıştır. Birinci evliliğini, Sheree Zampino ile 1992 yılında yapmıştır. İlk çocuğu olan Terry Smith 1992 yılında dünyaya gelmiştir. 1995 yılında bu evliliğine son veren Will, Jada Smith ile 1997 yılında ikinci evliliğini yaptı. İkinci evliliğinden ise iki çocuğu bulunmaktadır; Willow Smith şarkıcılık ve Jaden Smith oyunculuk yapmaktadır. Çocuklarına çok düşkün olan Will, bu özelliğini babasından aldığını her fırsatta dile getirir. Babasının dört çocuk sahibi olmasına rağmen her biri ile nasıl ilgilendiğinden bahseder. Amerika’nın çeşitli eyaletlerinde evlere sahiptir. Zenginler listesinde her yıl "Will Smith" adı geçer. Birçok din hakkında bilgiye sahiptir ve değişik dinler hakkında yeni şeyler öğrenmeye çalışır.

Filmografi:

*Saturday Morning Videos (TV) (1990)

- The Perfect Date (TV) (1990)

- Blossom (Dizi) (1992)

- Where the Day Takes You (1992)

- Made in America (1993)

- Six Degrees of Separation (1993)

- Çılgın İkili (1995)

- Kurtuluş Günü (1996)

- Siyah Giyen Adamlar (1997)

- Devlet Düşmanı (1998)

- Torrance Rises (1999)

- Vahşi Vahşi Batı (1999)

- Welcome to Hollywood (2000)

- The Legend of Bagger Vance (2000)

- Ali (2001)

- Men in Black II (2002)

- Bad Boys II (2003)

- A Closer Walk (2004)

- Jersey Girl (2004)

- Ben, Robot (2004)

- Köpekbalığı Hikayesi (2004) (seslendirme)

- There's a God on the Mic (2005)

- Hitch (2005)

- Umudunu Kaybetme (2006)

- Tonight, He Comes (2007)

- Ben Efsaneyim (2007)

- Time Share (2008)

- Black Panther (2008)

- Hancock (2008)

- Seven Pounds (2008)

- Untitled Lana and Andy Wachowski Project (2011)

- Men in Black III (2012)

- After Earth (2013)

- Winter's Tale (2013)

Diskografi:

Albümleri

• Big Willie Style (1997)

• Willennium (1999)

• Born to Reign (2002)

• Greatest Hits (2002)

• Lost & Found (2005)

Singleları

- Miami (1997) (Big Willie Style)

- Just The Two Of Us (1997)

- Will2K (1999) (Willennium)

- Switch (2005) (Lost & Found)

- Party Starter (2005) (Lost & Found)

 

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Adınız:
E-Mail:
Mesajınız:
Doğrulama: Güvenlik Kodu
 
Hosts Dosyası Nedir?     Ekinoks Nedir?     Vista Transformation Pack 5.5     İntel'in Core 2 Duo E6400'ü %56'lık oc ile fiyat-performans kralı     Samsung'un 32 GB Flash Sürücüsü Görücüye Çıktı     Avedesk 1.3 Bölüm 1     M-Audio, Avid/Digidesign tarafından satın alındı - İki dev birleşti     Cubase 4 - Devrimci bir kilometre taşı Müzik prodüksiyon yazılımı.     M-Audio MobilePre USB - USB Beslemeli, Pre-amplifikatörlü USB Ses Kartı     StrokeIt 9.5     Avedesk Bölüm2     VW Touran CCS (BiZEL Motorlu Tek Araç)     Windows Vista Güncelleştirme Paketi     Arama Motorları Nasıl Çalışır?     Murat Günak kimdir?     NanoTeknoloji Nedir?     AMD: Fusion ile CPU ve GPU'yu Birleştiriyor.     Barkod Nedir?     VW Tiguan ( Küçük Touareg )     Java Destekli Telefonlar için 3D Performans ve Kalite Testleri     Cubase 4 - Kontrol Odası (Control Room)     MouseIMP Pro     SSL Nedir? Nasıl Çalışır?     Avedesk Bölüm 3 - Ave Scripter Eklentileri     Ürün İncelemesi: Toshiba USB 2.0 1GB Flash Bellek     Ürün incelemesi: Saitek P3000 Wireless PRO Gamepad     Windows Vista Sidebar     Beklenen oyun: Trackmania UNITED çıktı!     H-racer ve Hydrogen Station     AMD FireSTREAM Kartlara Logosunu Verdi     VISTA TRANSFORMATION PACK 6.0     Ürün İncelemesi: APC Back-UPS RS 1000VA Kesintisiz Güç kaynağı(KGK)     Ekran Kartları Nasıl Çalışır?     Apple iPhone     Nintendo Wii Haber Kanalı Artık Yayında     Hidrojen Kullanan Otomobil Sayısı Her Geçen Gün Artıyor!     Saab Bio Power     Samsung'tan Dünyanın En İnce Cep Telefonu     Yüzyılın icadı: Erke Dönergeci     Super Mario artık Nintendo Wii ‘de     10.000 Pardus     Vista'nın da çıkmasıyla beraber 4 çekirdekli işlemciler artık standart hale geliyor     TecrubeliPilotAraniyor.COM     Avedesk Eklentilerin Ayarlanması     Dünyanın İlk Boxer Turbo Dizel Motoru     Ford Mustang Giugiaro Konsept     Yüzyılın yarış oyunu: Test Drive Unlimited!     Kuantum Bilgisayarlar Geliyor     ATI Catalyst 7.2 Sürücüleri Çıktı!     Microsoft Virtual PC 2007     Dizüstü Canavarı: Monster T2-Rex T72M575U1     Vista üzerinde IIS 7.0 Kurulumu     MSN alternatifi, kullanıcıların yeni gözdesi: Trillian     Yahoo Messenger Vista !     Kuantum Bilgisayarlar     Video oyunları çocukları zayıflatıyor     Toshiba'dan 51 GB HD DVD     Casper, dört çekirdekli Intel CoreTM 2 Quad Q6600 işlemciye sahip yeni modelini pazara sundu.     HP iPAQ Voice Messenger 510 ; Ses tanıma, Wi-Fi, Windows Mobile 6.0 hepsi bir arada     F1'e geri sayım…     Corel WordPerfect Lightning' in halka açık beta sürümünü yayımlıyor!     Intel 11X Fabrikasını Yenliyor     Far Cry'ın devam oyunu, muhteşem grafikleriyle: Crysis     Değişen İklim Değil,Enerji Olsun!..     Küresel Isınmanın Nedenleri? Sebepleri?     IBM Dünya'nın En Güçlü Bilgisayarını Geliştriyor     Vista Aero Reloaded     Yod'm 3D     Oyunlar yeni bir boyut kazandı: TrackIR!     Elbit Systems VIPeR "avcı-katil" robotu çıkarıyor     Hard Disk Pazarının Kralı: Seagate     Hava Kirliliğini Arttıran Sıcaklık İnversiyonu- Bölüm1     Adobe'den Ücretsiz PDF Oluşturma Hizmeti     Hava Kirliliğini Arttıran Sıcaklık İnversiyonu- Bölüm2     Türk insanına has Google Logoları…     Yahoo'dan Sınırsız Email Kapasitesi     AeroClear Glass for Vista Theme     NuSphere PhpED IDE     Ati HD2900XT, Nvidia 8800GTX'a Karşı: Crysis Demo ve 3DMark06 Testleri     Vista'da Farklı Temalar Kullanmak     Google Spreadsheets     Mucitlerimiz Gün Işığına Çıkıyor     Nükleer Santraller: Nasıl Çalışır? Problemleri Nelerdir?     İTÜRO     768MB 8800GTX, 512MB ATI HD 2900XT, 640MB 8800GTS Oyun ve 3DMark06 Testleri     İTÜ Robot Olimiyatları     Free Loader güneş pili     Hovercraft: Sınır Tanımayan Araç     Vestel, Tamamen Türk Yapımı Yakıt Pili Üretti     Yenilenebilir Enerji Kaynakları Nelerdir?     Boğaziçi Üniv. Robot Günleri     Adobe CS3 ile Mac'te, Daha Fazla Şey Yapın     Kuzey Işıkları'nın Dansı     Motorlarda Piston Tipleri ve Kullanılan Malzemeler     Motorlarda Yanma Odaları ve Özellikleri     Güneş Enerjisi Nedir?     Geleceğin Yakıtı, Hidrojen Nedir?     Crysis'in sahne tasarımlarına bir göz atalım     Hidrojen Yakıt Pilleri Nasıl Çalışır?     Colin McRae: DIRT    
Coğrafya
Coğrafya Sitesi
Tarih Sitesi
Türkçe Sitesi
Bilgi Sitesi
Bilgiler