02/12/2014 1:07
Cep Vakit , cep telefonları için java ile hazırlanmış il il namaz vakitlerinin bulunduğu ücretsiz bir yazılım. Programın ayarlarında çok sayıda il yer almakta. Ancak eksik iller mevcut. Zamanla o iller de tamamlanacağınu umuyorum. O gün içindeki namaz vakitlerini bildirmekle kalmıyor aynı zamanda isterseniz ezan bile okuyabiliyor. 2009  sürümünde çok sayıda yeni özellikler eklenmiş kısaca bunlardan bahsetmek istiyorum.

Daha önceki sürümlerde de olduğu gibi namaz vakitlerinde alarm çalması ayarı bunda da mevcut. Uyarı sesi olarak ezan, alarm, titreşim yada kendi belirleyeceğiniz 5 adet mp3 ten istediğinizi ayarlayabiliyorsunuz. Namaz vakitlerinden kaç dakika önce uyarım yapılmasını da ayarlayabilyorsunuz.

Ayarlar bölümündeki yazıtipi boyutu ile uygulamanın büyüklüğünü ayarlayabiliyorsunuz. Telefonunuzun ekranına göre uygun bir ayar yapabilirsiniz. Yine ayarlar bölümünden il seçimi de yapabiliyorsunuz. Namaz vakitleri seçtiğiniz il e göre programda gösteriliyor.

2009 sürümüne yeni eklenen diğer özelliklerden bir diğeri "tesbih". Tesbih adedini ve kaç kere çekileceğini belirledikten sonra telefonun rakamlarına bastıkça tesbih sayısını 1 er arttırmakta. Bir diğer özellik "Kaza Çetelesi". Kaza ya kalan vakit namazlarınızı yada oruçlarınızı bu listede kolayca saklayabiliyorsunuz. Takip etmesi açısından oldukça rahat bir özellik. Diğer bir özellik de "Dini Günler" . Kandil ve bayram günlerini kolayca öğrenebiliyorsunuz.

Programın ilk çıktığından beri bulunan "Kıble Tayini" özelliğine 2009 sürümünde bir yenilik daha eklenmiş. Eski sürümlerden gelen Pusula ile, Güneş ve Ay ile haricinde "Kıble Saati ile" özelliği de seçtiğiniz il'e göre belirli bir saatte güneşin konumuna göre Kıble yi gösteren bir özellik. Her üç özellikte telefonu yere paralel olarak koyduğunuzda ekrandaki çizgilerden güneşi temsil edeni güneşin bulunduğu yöne çevirdiğinizde diğer çizgi kıblenin yönünü gösteriyor. Güneş ve Ay ile olan genel olarak düzgün çalışmakta. Gittiğim yerlerde merak edip deniyorum. Kıble saati özelliği ise halen test aşamasında olduğunu hatırlatalım.

www. cepvakit. com adresinden programı cep telefonunuzu wap bağlantısı ile indirebiliyorsunuz. Ayrıca bilgisayardan yükle seçeneği ile de yazılımı önce bilgisayarınıza indirip daha sonra telefonunuza yükleyebiliyorsunuz. Bu yazılımın yapımında emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Sitemizde tanıtmak bugüne kısmetmiş.

Cepvakit. com sitesine girdiğinzide Cepvakit program haricinde CepSozluk, CepInfo, CepLugat, CepMeal, PocketQuran_TR, Compass_TR ve CepHarita gibi uygulamalar da mevcut.

Düzeltme: CepVakit. com sitesindeki kapasite sorunları sebebiyle programı indiremeyenler için cepvakit indir linkine tıklayarak indirebilirsiniz.

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi