Oldukça fazla life sahip olan incir, yaş ve kuru olarak tüketilebilir. Minareller, protein ve B12, B1 açsından zengin olan incirin, insan sağlına oldukça fazla yararı vardır. Prof. Dr. Ergün ŞİMŞEK; Türkiye'nin ve dünyanın en önemli incir üreticisi olduğunu kaydederek, incirin bu faydalarını iyi değerlendirilmesini belirtmiştir.
İşte incirin faydaları;
* İncir, içerisinde fazla miktarda bulunan kalsiyum ve fosfor sayesinde kemik ve dişlerin gelişimine katkı sağlar.
* Vücut için gerekli olan kalsiyum, fosfor gibi mineraller ve B1 ve B12 vitaminleri karşılar.
* Bakteriler karşı kalkandır.
* Kanserli hücrelerin ilerlemesini engeller va hatta bazı hastalarda kanser hücrelerini yok ettiği gözlenmiştir.
* Kabızlık sorunlarını ortadan kaldırır.
* Düzenli yenildiğinde yaşlanma belirtilerini ortadan kaldırıyor ve vücuda zindelik veriyor.
* Erkeklerde kısırlığı önlüyor.
* Ceviz ile birlikte yenildiğinde vücuttaki zehirin dışarı atılmasını sağlar.
* Basur ve çıban tedavisinde kullanılmaktadır. [incir-faydalari-15938. jpg]
*İncir kandaki kolostrol miktarını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı korumaktadır.
* İçeriğinde bulunan yüksek miktardaki protein ve vitamin sayesinde hücre yenilenmesini sağlamaktadır.
* İncirin kurusu boğaz ağrısı, bronşit ve astıma karşı iyileştirici özelliği vardır.
* İçeriğindeki omega 3 ve omege 6 sayesinde çocuklarda beyin gelişimine katkıda bulunur, ayrıca unutkanlığı önlemektedir.
* Özellikle düzenli yenilen kuru incir bağırsakta oluşan iltihabın sökülmesine yardımcı olur.
* Balgam söktürücü ve boğazı yumuşatıcı etkisi vardır.
* Sinir sistemini düzene sokarak insan pisikolojisini önemli ölçüde düzene sokar.
* Demir eksikliğini giderir.
* Tembel miğde yi çalıştırır.
UYARI
İçerisinde fazla miktarda fruktoz ve glikoz bulunduğundan şeker hastalarının dikkat etmesi gerekir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.