Altıncı hastalık, özellikle küçük yaştaki çocuklarda daha sık olarak bebeklerde görülen, virüs yolu ile kolay bir şekilde bulaşabilen döküntülü bir hastalık türüdür. Altıncı hastalığın en belirgin bulaşma yöntemi virüsler ve bunun yanı sıra havada dolaşan ve akışkan halde olan sıvı damlacıklardır. Bebeklerde en az bir kez görülen bu hastalık kolay bir tedavi yöntemine sahiptir. Altıncı hastalığa neden olan virüs'ün "Herpes" virüsü familyasındna geldiği uzmanlar tarafından kanıtlanmıştır... Hastalığın yayılması kolay fakat belirtileri çok da erken görülmemektedir. Virüs vücuda yerleştikten 2 ila 3 hafta sonra hastalığın ana belirtileri yavaş yavaş ortaya çıkmaktadır.

6. (Altıncı) Hastalığın Belirtileri Nelerdir?

İlk aşamada direkt olarak kendini belli etmeyen bu hastalık hekimler tarafından gizli bebek hastalığı olarak da bilinir...2 ila 3 hafta gibi bir süre sonra bebeğini ateşi 40 derece gibi yüksek bir rakama ulaştığında bu hastalığın ilk belirtileri görülmeye başlar. Bebeğin ateşi 1 hafta içerisinde kendiliğinden daha az seviyeye iner fakat bu süreçte doktor kontrolü şarttır. 6. Hastalık adı verilen bu hastalığın en büyük belirtilerinden bir diğeri ise;Su çiçeğine benzer kırmızı noktaların bebeğinizin vücudunu sarmaya başlamasıdır. Bu kırmızı lekeler pullu ve döküntülü bir şekilde bebeğinizin vücudunu hızlı bir şekilde kaplayacaktır. Bu hastalıkta ilginç olan bir nokta ilk aşamada döküntülü halde olmayan kırmızı lekeler, hastalığın olumlu yönde ilerlemesi sonucu döküntülü bir hal almasıdır. Çocuğunuzun vücudunda ki lekeler pullu ve döküntülü hale gelmeye başladığında hastalığın olumlu süreci başlamıştır. Genel olarak tüm bebekler bu hastalığa 1 kez yakalanır ve bu sayede bağışıklık kazanırlar daha sonraki dönemlerde görülmesi pek mümkün değildir. Elbette istisna durumlar olabilir fakat bu durumlar nadir olarak meydana gelir. Su çiçeği ve kızamık ile karıştırılan bu hastalığı ayıran en büyük özellik ise;Lekelerin kaşıntısız ve ağrısı olmasıdır. Bebek bünyesi zayıf olduğu için hastalığa bağlı kramplar sizleri korkutmasın.

6. (Altıncı) Hastalığın Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Bu hastalığın belirli bir ilaç tedavisi yoktur diyebiliriz. Yüksek ateş ve lekeler en büyük sıkıntılar. Ateş'in düşürülmesi ile bu lekeler de bebeğin vücudundan pul şeklinde dökülmeye başlayacaktır. Yetişkinlere uygulanan ateş düşürme yöntemleri bebeklerde kesinlikle uygulanmamalıdır. Islak bez yöntemi özellikle kaçınmanız gereken bir tedavi yöntemidir. Bebeklerde ilaç kullanımı da bu yaşlardan riskli olduğu için doktorların bu hastalık için önerdiği en güzel tedavi yöntemi bol bol sıvı tüketimi ve çok düşük dozda antibiyotik tedavisidir. Ateş, uzun süre düşürülmezse havale riski artabilir.

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi