Cep telefonu günlük hayatımızın en önemli parçalarından biri haline gelmiştir. Peki kullandığımız cep telefonları ile ilgili ne kadar bilgimiz var okuyup görelim.

Cep telefonunun işletim sistemi nasıl güncellenir?

Cep telefonlarımızı bilgisayar gibi düşünebiliriz. Cep telefonun içinde bulunan bütün sistemler içerisine yerleştirilmiş bir yazılım sayesinde çalışır. Bu yazılımlar zaman içerisinde bozulabiliyor ve telefonda donma ile kilitlenme arızalarına sebep olabiliyor. Veya üretici yazılımda eksik kalmış noktalar olabiliyor. bu durumlarda o yazılımların güncellenmesi veya yükseltilmesi gereklidir. Bazı üreticilerin destek sayfalarında yazılım güncellemesi ile ilgili olarak kullanıcılara çeşitli seçenekler sunmaktadır. Ancak bu güncellemeler fabrika veya servislerde kullanılan güncellemeler ile aynı değildir. İnternet ortamından bilinmeyen noktalardan indirilen güncellemeler cep telefonumuzun çökmesine sebep olabilir. O nedenle kullanıcıların dikkat etmesi gerekir. Normal şartlarda bir cep telefonunun yazılımının güncellenmesi için bir bilgisayara veya üreticinin onlar için ürettiği kablolara ihtiyaç vardır. Üretici firmalar bu şekilde güncellemeler yapmaktadırlar.

Cep telefonumuzun şarjının uzun süre dayanması için ne yapabiliriz?

En önemli nokta orjinal batarya ve şarj cihazı kullanmamız gereklidir. Bir cep telefonunu ilk satın aldığımız zaman ilk kez şarja taktığımız zaman en az 10 saat şarjda durması gerekir. Bu durumdayken telefon asla şarj cihazından çekilmemelidir. İkinci ve üçüncü şarjları da batarya tamamen bittikten sonra 5-6 saat civarında şarjda takılı bekletmemiz gereklidir. Ofiste veya evde duran kişilerin şarjı daha uzun süre dayanır. Çünkü baz istasyonlarına daha yakın olduğu için belli bir sabitlikte güç harcadığından uzun süre dayanır şarjımız. Telefonlarımızda bulunan uygulamaları ne kadar çok kullanırsak sarjımız o kadar çabuk azalır.

Cep telefonlarının yaydığı elektromanyetik dalgalardan nasıl korunabiliriz?

Cep telefonları elektromanyetik dalgalar yaymaktadır. Bu elektromanyetik dalgalardan korunmak için cep telefonlarımız uyurken yastık altına kesinlikle konulmamalıdır ve hatta yattığımız odadan dışarıda tutulmalıdır. Önemli bir nokta ise cep telefonları hamile bayanlardan ve küçük çocuklardan kesinlikle uzak tutulmalıdır. Evimize geldiğimizde veya işimize gittiğimizde cep telefonumuzu en az bir metre uzağımızda tutmalıyız. Çünkü telefon biz konuşma yapmasak bile belli aralıklarda şebeke ile haberleşmektedir. O nedenle cep telefonu mümkün oldukça uzağımızda tutmakta fayda var.

Cep telefonları hangi durumlarda garanti kapsamı dışında kalır?

Sıvı teması kapsamında bütün cep telefonları kapsama dışında kalır. Bir cep telefonuna çok az bir sıvı teması bile olsa bu serviste anlaşılır. Darbe görmüş ise, yan sanayi kapak, yan sanayi batarya, yan sanayi şarj cihazı kullanılırsa ve yetkili serviste bu tespit edilirse telefonumuz kapsama dışında kalır. Çünkü yan sanayi olan parçalar telefonda geri döndürülemeyecek hasarlar yaratmaktadır.

Cep telefonlarının belli bir ömrü var mı?

Cep telefonlarının ömrü genellikle 2 senedir. Ancak bu durum kullanıcının cep telefonunu kullanışına ve telefonun kalitesine göre uzayabilir veya kısalabilir.

Hangi tip cep telefonlar daha kolay arızalanabilir?

En çok kapaklı ve kızaklı cep telefonları çok sık bozulmaktadır. Bu tür cep telefonları 2 yıl garantili olsa da en fazla 6 ay sonra arızalanabiliyor. Orjinal yedek parça takılsa bile tekrar bozulma riskleri bulunmaktadır bu telefonların. Bir de meslek gruplarına göre telefonlar bozulabiliyor. Bir de nemden dolayı cep telefonları bozulabilmektedirler.

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi