Günümüzde insanların dış görünüşlerine daha fazla önem veriliyor. Özellikle gençler arasında dış görünüşteki kusurlar bir sorun olabiliyor. Hatta bu sorunların aşılamamasıyla psikolojik sorunlar da baş gösteriyor. Bu sorunlardan biri olan ve deri üzerindeki küçük lekeler olan çillerin tedavisi mümkün müdür? Çiller derideki diğer leke vb. kusurlar gibi derinin alt kısmına yerleşmezler. Derinin üstünde kendilerine yer edindikleri için de tedavisi vardır ve diğer lekelere göre daha kolay bir tedavi süreci gerçekleştirilir.
Tedaviye başlanmadan önce çilin nasıl oluştuğunu belirtmek gerekir. Çünkü tedavinin ana unsuru bu neden göre şekillenecektir. Çiller güneşin etkisiyle oluşur. İşte bu yüzden tedavinin ilk aşaması güneşten korunmaya yöneliktir. Kişiler güneş ışınlarına mümkün olduğunca az maruz kalmalı ve güneşten koruyucu kremler kullanmalıdırlar. Bu koruyucu kremler dönem dönem değil mümkünse her zaman kullanılmalıdır. Çünkü güneşten gelen zararlı ışınların etkisinden koruyup güneşten sadece ihtiyacınız olanı almanızı sağlarlar. Çilleri oluşturan neden ortadan kalktıktan sonra sıra mevcut çillerin yok edilmesine gelir. Bunun için de leke giderici, yani çil açıcı kremler kullanılmalıdır. Bunun için doktorunuza başvurup uygun bir krem tavsiyesi alabilirsiniz. Çil açıcı kremler çillerin yerleştiği derilerin soyulmasına yardımcı olur. Zaten derinin üst kısımlarında olduklarından dolayı kolaylıkla deriden atılabilirler. Ayrıca çile neden olan melanosit hücrelerini sindirir.
Bu şekilde devam eden tedavi genellikle 3 ay sürer. Kişiler sıkılıp hemen 15-20 günlük periyotta bir sonuç beklemektedirler. Ancak bu yanlıştır ve tedavi yarıda kesilmemelidir. Tedavi biçimi üst deride bulunmasından dolayı kolaydır ancak aynı nedenden dolayı da tekrarlaması da kolaydır. Bu yüzden sabırlı olunmalıdır. Zaten 3 aylık periyotun sonunda başarı oranı çok yüksektir. Tedavi sürecinde doğal ve kimyasal kremler doktor önerisiyle kullanılmalıdır. Hatta gelişen teknolojiyle lazer tedavisi de mümkündür.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.