Dişlerimizdeki renk yada şekil bozuklukları bir çok insanda olduğu gibi bizlerdede pisikolojik boyutlarda rahatsızlıklara yol açabiliyor. Bu nedenle her insan için dişlerinin görünümü çok önemlidir, Dişlerdeki sarar ma veya farklı renklerde renklenmesinden dolayı dişlerimizi beyazlatmak isteriz işte bu beyazlatma olayına bleaching denir. Bleaching yöntemiyle dişlerimizi beyazlatabilmemiz mümkün.
Dişlerimizde Meydana Gelen Renklenmenin Nedenleri Neler Olabilir?
Dişlerde meydana gelen renklenme nedenleri farklılık gösterebilmektedir.
Dilerseniz en yaygın olan nedenleri sıralamaya çalışalım;
- Dişlerimize uyguladığımız kron köprü etkileri.
- Sigara
- Çay, kahve, kola vb.
- Kalıtsal etkenler
- Çocukluk yıllarında kullandığımız bazı ilaçlar antibiyotikler vb.
- Aşırı florid kullanımı
- Darp
- Yaşlanma
Gibi maddeleri neden olarak sıralayabiliriz.
Dişleri Beyazlatma "bleaching" İşlemi Ne Şekilde Yapılır?
-Yada kendi evimizde kendimizin uygulayabildiği "home bleaching" yöntemleri.
Diş hekimlerinin kendi kliniklerinde "ofis bleaching" yöntemiyle uyguladıkları beyazlatma şekli 3-4 seansta gerçekleşebilmektedir. Dişleri beyazlatan ilaç dişhekimi tarafından tamamen diş hekimi kontrolünde düş üzerine bırakılır, beyazlatıcı ilacın konulduğu diş üzerine beyaz ışık gönderilir, belli bir süre beyaz ışık altında kalan diş 3-4 seanstan sonra çok net bir şekilde beyazladığı gözlemlenir.
Kendi evimizde yapıcağımız beyazlatma yönteminde ise uzman hekim tarafından diş ve ağız yapımıza uygun şefaf bir kalıp hazırlanır daha sonra bu kalıp içersine bırakılacak özel bir jel konur kalıp ağza yerleştirilir, bu kalıbın Ağızda 6-7 saat kalması gerekir. Evde yapılan bu yöntemin kliniklerdekinden sıyrılan en önemli avantajı ise uyku esnasında bu işlemi rahatlıkla yapabiliyor olmamız dolayısı ile günlük yaşamda bu kalıp yüzünden işlerimizi aksatmamış ve zamanımızı boşa harcamamış oluyoruz üstelik evde kendi başımıza uyguluyor olmamız her daim bu işlemi istendiğinde uygulayabilecek olmamız olsa gerek.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.