Klasik gitara nazaran daha dolu bir sese sahip elektrikli gitar türüdür. Sesini üzerinde bulunan manyetikler sayesinde yansıtan gitar çeşidi olarak da tanımlanabilir. Jak denilen kablo sayesinde bir amfiye bağlanan gitar manyetikler sayesinde ses akımını oluşturur. Ton çeşitliliği olarak 60'lı yıllardan sonra daha cazip hale gelen bu gitar tonlarını amfiler , gövde, klavye ve yardımcı ekipmanlar sayesinde değiştirmektedir.
Yapmak istediğiniz tarza göre değişiklik gösteren gitarlar bulunmaktadır. Örneğin yumuşak bir ton istiyorsanız single manyetikler sizin için en doğru seçim olacaktır. Daha sert ve agresif müzik için ise EMG tarzı manyetikler en uygunudur. Klavye, sap ve gövde bir gitarda önemli özelliklerdir birçok tür ve çeşide sahip olan gitarlar bu seçenekleri sayesinde tonlamalarda farklılık göstermektedir.
Örneğin ıhlamur gövde, gül ağacı klavye ve akçaağaç sap seçenekleri bir gitar adına kaliteyi ve sağlamlığı gösterir. Klasik gitarla aynı prensiptedir nota ve tel sayısı olarak. Üzerinde ton ve ses ayarı yapabileceğiniz mekanizmalar bulunur. Basit olarak electro guitarlar 2'ye ayrılır.
1) Boş Gövdeli
Bu gitar türü daha hafif ve yapı olarak daha geniş bir görünüme sahiptir. Amfi olmadan ya da herhangi bir ses sistemi olmadan bu tarz gitarlardan yüksek ses almanız mümkündür. Bu tarz gitarlar yaptığınız müzik tarzına göre çeşitlilik gösterir. Daha hafif olması tek avantajıdır diyebiliriz.
2) Katı Gövdeli
Bu tür gitarlar daha ince fakat daha ağırdırlar. Amfi ya da herhangi bir ses sistemi olmadan yüksek ses almanız mümkün değildir, az önce de belirttiğim gibi tarzınıza göre çeşitlilik göstermektedir.
Ekipmanlar
Electro guitar tek başına sizlere çok da fazla bir şey vermez düzgün ses alabilmek için bazı ekipmanlara ihtiyaç duyarsınız sizlere bu ürünlerden bahsedeceğim.
a) Efekt Aletleri
b) Amfiler
c) Profesyonel Ses Sistemleri
Electro Guitar, klasik gitara göre daha masraflı bir enstrumandır. Kaliteli ses alabilmek adına öncelikle iyi bir amfiye sahip olmanız gereklidir. İyi bir amfide olması gereken özellikler lambalı ve ton seçeneğinin fazla olmasıdır. Amfi sorununu hallettikten sonra efekt aletleri sırada... Bunlar Processor ya da Pedallar olabilir. Analog bir düzen kurmak istiyorsanız pedallarla hareket edebilirsiniz. Distortion, overdrive, delay, clean gibi birçok seçeneğe sahip bu pedalları biraraya toplayabilir ve kendi tonunuzu oluşturabilirsiniz.
Processor, tüm bu sesleri tek bir alette toplayan düzenektir. Daha çok dijital seslere sahiptir ancak önünüze birçok seçenek sunar. Kaliteli bir Processor de zaman zaman analog sistemin yerini tutabilmektedir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.