Saç dökülmesi ne yazık ki bazı insanlar için kaçınılmaz bir olaydır. Saçların korunabilmesinden çok, dökülen yerlere yeni saçlar ekleme mantığı ile daha çok operasyonlar yapılmaktadır. Bilindiği gibi saç ekimi cerrahi bir yol ile ense tarafından alınan şerit halinde neşter yardımı ile çıkarılan kafa derisindeki kökleri, saç olmayan yerlere ekme işidir. Hem saç kökleri çıkarılırken hemde saç ekilirken baya kanlı ve yara riski yüksek yöntemler uygulanmaktadır.
FUE yöntemi olarak isimlendirilen yeni bir uygulama ile, saç ekim işleminde ilk aşamadaki cerrahi operasyonun yerinde daha basit ama uğraş isteyen yeni bir yöntemle karşımıza gelmektedir. Bu şekilde maliyetin biraz daha düştüğü, kanamanın neredeyse yok denecek kadar azaldığı ve en önemlisi kişinin günlük iş hayatına aynı gün içinde gitmeye başlaması gibi çok iyi artı özellikler getirmesidir.
Yöntemi basitçe açıklayacak olursak, bu yöntem için öncelikli olarak saç kalitesi kontrol edilir. Alınan örneklerde hasarlı çıkan saç kökleri sayısı yüksek ise bu yöntem uygulanmaz. Saç ekimi yapılacak olan kişini saç köklerinin alınacağı bölge 1-2mm olacak şekilde kesilir ve saçlar kısaltılır. Saçın ekileceği bölgeyi önceden işaretleyen doktorlar, mikro motor denilen bir araç yardımı ile saçın çıkış yönüne doğru bölgeyi 1mm çapında ve yaklaşık 12-14mm derinliğinde silindirik bir şekilde saç kökünü ve yanında birazda doku parçası alarak çıkarır. Bu yöntem uygulanırken lokal anestezi yöntemi kullanılır. Alınan bu saç kökleri ekilecek olan bölgede açılmış olan kafa derisindeki aynı büyüklükteki boşluğa yerleştirilir. Yerleştirme esnasında çok dikkat edilmesi gereklidir, zira dokuya göre dar ve ya geniş olan bölgeye ekilen kökler uyum sağlayamaz ve tekrar dökülür.
FUE yönteminin diğer bir özelliği ise köklerin sadece kafadan değilde vücudun diğer kısımlarından da alınabilir olmasıdır. Örneğin göğüs kılları, kol kılları vb. gibi farklı bölgelerden de kökler alınabilir.
Saç ekim yöntemlerinde ekimden önce ve ekimden sonra çeşitli antibiyotikler kullanılır. Bu antibiyotiklerin kullanılmasını amacı ise açılan bir çok deliğin enfeksiyon kapmadan sağlıklı bir şekilde örtünmesidir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.