Hayatımızda buluanan hemen hemen her varlığın potansiyel gücü varken renklerin neden olmasın ? Evet, renklerin bedenimize, ruhumuza ve kişiliğimize yaydığı enerji; Renklerin Potansiyel Enerjisidir. Özetle demek istediğim renklerin gücü kesinlikle vardır. Altını çizerek emin konuştuğumu belirtmek istiyorum, yıllara dayanan araştırmalar renklerin gücünü kanıtlıyor.
Her rengin her insana bıraktığı farklı izlenimler mevcut. Örneğin; bazı kesim insanlar yağmurlu havalarda işlerinin pek normal olmadığını belirtiyor. Bunun sebebi ise gri'nin insanlara verdiği tuhaf ve ürkütücü enerji. Güneşli bir güne kıyasla yağmurlu günler insanlar açısından aksaklıklarla dolu olabilir. Bunun sebebi tabii ki yine gri. Gri, kişilere ruh izlenimi olarak ciddiyeti izlenim olarak bırakır. Soğukluk, aşırı ciddiyet, kuralcılık, hareketsizlik gibi sıfatlar da gri renginin insanlara bıraktığı izlenimlerde kullanılabilinir.
Gri'yi oluşturan siyaha deyinmem gerekirse, griden alınan negatif enerji; griyi oluşturan siyahın verdiği enerjiden kaynaklanıyor. Siyah negatif açıdan bakıldığında; üzüntü, yas, kayıp ve şaşkınlık anlamları taşımasıyla birlikte pozitif açıdan bakıldığında; bilgeliği temsil eder. Siyah şeytani bir renk değildir fakat negatif enerjisi pozitif enerjisine karşı ağır basan bir renktir. Siyah rengin insanlarda oluşturdu anlam ise siyah giyinen kişiyi şöyle tanımlar; güçlü, yaratıcı, sessiz fırtına fakat özünde sağlam olmayan kişilik.
Kırmızı tüm renklerden daha tehlikeli ve daha kadınsı bir izlenimdir. Yarattığı izlenimler sadece tehlike arz etmez. Dinçlik, güç ve arzu da peşi sıra gelir. Kırmızının yaratttığı izlenim ateş elementinden ötürüdür. Ateş elementi yoğun duyguların elementidir. Bu durum kırmızı rengine de yansır. Bazı ilkel kabilelere göre kırmızının taşıdığı anlam; üstün güç ve kutsal renk. Kırmızı renginden hoşlanan insanların kişilikleri genellikle vazgeçmeyen ve hayatı bilerek yaşıyanlardır. Fiziksel anlamda kırmızıdan hoşlanan kişiler bağışıklı gelişmiş insanlardır.
Yeşil rengi hayatın kendisini temsil etmesinin yanı sıra toprak elementi olduğu için paranın özünü; bereketi de temsil eder. Yeşil şansın rengi; büyümenin işareti, paranın özü, hırs, tutku ve kıskançlığın negatif temsilcisidir. Osmanlı döneminde yeşilin anlamı; dinçlik ve yaşam arzusunu belirtir. Kişilerde yeşil giymek; güvenilirlik, annelik, cömertlik ve gençlik gibi izlemler taşır. Koyu yeşil ise kişilerde aşırı tepki, aşırı duygu, aşırı kıskançlık özetle aşırı bir kimlik gösterir.
Gökyüzü, deniz, hayat kokan Mavi ise tamamiyle pozitif bir renktir. Su elementinin rengi olmasıyla beraber sadakat, mutluluk, barış, sabır, akıl ve gerçekçiliği temsil eder. Mavi giyen insanlar sakin kişilikli, teskin edici ve huzura erdirici bireyler olarak yorumlanabilir. Aynı zamanda mavi giyen insanların bıraktığı izlenimler; kararlılık, bilgelik ve bağlılıktır.
Pembe, kız çocukları için seçilen bir renk olmasının sebebi; sevecenlik, dostluk, acıma özetle cömert duygular temsilcisi olan bir renk olduğundan dolayıdır. Kişilerde aşırı başarı izlenimi göstergesidir. Saflık, ahlak ve aşkta duygusallık gibi izlenimlerde taşıyan bir renktir. Kırmızının hafifletişmişi olduğu için kırmızı renginin pozitif rengidir, pembe.
Mor rengi asaletin rengidir. Mor giymek fazladan güç, ağır bir kişilik ister. Mor giyen insanlar etrafına; asalet, tutku, zarafet, lüks ve duygusallık izlenimleri bırakır. Renklerin gücüne inanmak hayatı yeniden düzenleyebilir, kişiliğinizi su üstüne çıkarabilir hatta yeni başarılara yol açabilir. Renklerin potansiyel gücü sizi hayata hazırlar ve doğru yaşamaya yönlendirir.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.