Deri hastalığı olarak bilinen siğil viral bir enfeksiyondur. Deri üzerinde oluşan iyi huylu tümörler olarak da adlandırılırlar. Vücudun belirli bölgelerinde değil, her yerinde çıkması mümkündür. Derinin üst tabakasındaki hücreleri etkileyerek, hücrelerin çoğalmasına ve aşırı şekilde keratin üretimine sebebiyet verir. İlk olarak küçük ve nokta şeklinde görülür herhangi bir tedavi uygulanmadığı sürece bezelye tanesi büyüklüğüne ulaşabilirler ve acı vermeye başlarlar.
Siğil Nasıl Bulaşır?
- Ana sebebi papavovirüs adı verilen virüstür
- Doğrudan doğruya temas yolu ile bulaşır
- Eşya yolu ile bulaşır
- Cinsel ilişki yoluyla bulaşır...
Daha çok temas yolu ile bulaşan siğiller, ortak kullanılan eşyalar yolu ile de bulaşmaktadır. Bu daha çok havlu ve bu tarz temizlik ürünleridir. Hijyen açısından kullanışlı bir ürün değilse bulaşma ihtimali çok daha fazladır.
Siğil Nasıl Görünür?
Siğiller ilk aşamada nokta halindedir, ilerleyen evrelerde yuvarlak ve şişkin bir hal alırlar, kahverengi ya da pembemsi bir renge bürünürler. Kadife yumuşaklığında ve içi su dolu gibi görünür. Bazı bölgelerde siyah nokta şeklinde de belirebilirler az önce de bahsettiğim gibi siğiller oluştukları bölgeye göre şekil alırlar. Kimi zaman yuvarlak şekilde kimi zaman da sivri uçlu bir görünüme sahip olabilirler.
Tedavisi Mümkün Müdür?
Siğil tedavisi yıllardır tıp sektörünü meşgul etmiştir ancak siğil virüsü için nokta atışı yapılamamıştır. Tedavi için kurutucu ilaç ya da lazer tedavisi yolu ile yakma işlemleri uygulanmaktadır. Zaman zaman çocukluk siğilleri için de asit losyonlar da tedavi amaçlı kullanılmaktadır. Tedavinin devamlı olması şarttır bunun sebebi ise siğil virüsünün teşhisinde tam olarak ortaya konulamamasıdır. Siğil virüsü tedavi sürecinde cevap verir ve kurutulur ancak uykuda bekler ve kesinlikle yok olduğunu bilemezsiniz. Uyku sürecinde birkaç hafta sonra yeniden aynı bölgede yada farklı bölgelerde belirebilir. Önemli bir nokta da siğilin tırnakla kazınması ya da herhangi bir sivri alet ile yok edilmeye çalışılması onun yayılmasına ve daha da çoğalmasına yardımcı olur.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.