Windows 7 ismiyle geçtiğimiz günlerde ücretsiz olarak kullanıcıların beğenisine sunulan işletim sistemini kullanıp test etme imkanım oldu. Önceleri içinde beta kelimesi geçen yazılımlara biraz temkinli yaklaşırdım fakat işletim sistemlerinde zaten her daim bir güncelleme durumu sözkonusu olduğundan hiçbir işletim sisteminin nihai sürüm olamayacağı açık. Bu nedenledir ki yeni Microsoft'un gözbebeği yeni Windows sürümünü tereddüt etmeden kurdum.
İlk Bakış
İşletim sistemi daha kurulumdan kendini göstermeye başlıyor: FAT tanımlanmamış sıfır bir disk ile kuruluma başladığımdan yazılım önce bu dönüşümü yapmam konusunda beni uyardı ve içerisinde barındırdığı disk araçlarıyla ilk sekmede işi halletti. Bir sorun bulduğunda ise ya kendi çözümleme yapıp sorunu gidermeye çalışıyor ya da yapılması gerekenleri söyleyip kurulumun tekrar başlatılmasını öneriyordu. Bu noktada bilgisayarın artık saçma sapan değil, kendinden daha haberdar olmuş, bilinçli tepkiler vermesi cidden hoşuma gitti ve farklı bir güven hissi oluşturdu içimde. Kurulum 12dk gibi kısa bir sürede gerçekleşti ki daha hızlı bir işlemcim veya en önemlisi SSD bir diskim olsaydı eminim ki çok daha kısa sürerdi.
Sistem özelliklerim şöyle;
AMD X2 4800+(s939) @2. 4Ghz
4x512MB Dual DDR500 Bellek
250GB(WD) + 500GB(Samsung) HDD 16MB Sata2
22″ Samsung T220 LCD Monitör
Kullanım Özellikleri ve Performans
İşletim sistemi açılırken artık o sıkıcı "yükleniyor" çubuğunu görmüyoruz. Onun yerine parlayan bir Windows logosu bize eşlik ediyor. Hemen ardından bir hoşgeldiniz ekranı ve çat masaüstü karşınızda. Bu noktada önemli olan ise, yüklenecek programların daha önceki ekranlarda yüklenmiş olması ve masaüstü göründüğü andan itibaren direkt kullanmaya başlayabilmemiz. XP'deki gibi masaüstü geldikten sonra birkaç dakika daha programların yüklenmesini beklemek durumu yok artık. İlk kurulumda masaüstü karşımıza geldiğinde monitörün 1680×1050 çözünürlükte optimum Hz değerindeçalıştığını gördüm. Ben daha hiçbir ayara ellemeden Windows bunu algılamış ve ayarı yapmıştı. Klavyemdeki "win tuşu + pause" kısayolunu kullanarak sistem panelini açtım ve oradan "aygıt yöneticisi" kısmına girdim. Her zaman yeni bir bilgisayara oturduğumda bunu yaparım. Gördüğüm karşısında ise, gerçekten duygulandım. Çünkü oyun kumandam ve UPS cihazım dahil olmak üzere bütün sistem bileşenlerim sorunsuz şekilde tanınmış ve kullanıma hazırdı.
#gallery-1 {
margin: auto;
}
#gallery-1 . gallery-item {
float: left;
margin-top: 10px;
text-align: center;
width: 33%;
}
#gallery-1 img {
border: 2px solid #cfcfcf;
}
#gallery-1 . gallery-caption {
margin-left: 0;
}
/* see gallery_shortcode() in wp-includes/media. php */
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.