Kuş gribi ve kene ısırmasından sonra şimdide bizi bekleyen büyük tehlike domuz gribi. Geçen gece haberlerde meksikada yaşanan felakati izledik. Uzmanlar hastalığın küreselleşme tehlikesinden endişe duyduklarını dile getirdiler. Korkulan oldu malesef. Meksikanın ardından komşusu ABD'de ilk vakalar görülmeye başlandı. İngiltere, Pekin ve son olarakta komşumuz Yunanistan'da bu tehlike baş gösterdi. Peki sınırımıza kadar dayanan bu tehlikenin belirtileri nelerdir, nasıl bulaşır, çözümü varmıdır.
Bulaşma yolları aslına bakarsanız normal grip gibi. Öksürük, aksırık yoluyla mikrop ortama yayılabiliyor. Bu yüzden meksikada şuanda insanların maskesiz dolaşmaları yasak. Hastalığı yayıcı en büyük etkense seyahat eden yolcular. Örneğin Meksikadan Türkiyeye gelen bir aile eğer virüsü taşıyorsa bu virüsü ülkemizede getirmiş olacaktır. Bu yüzden seyahat ederken bazı önlemler alınmalı. Bunu düşünen yetkililerde hava alanlarına insanın hastalık durumunu gösteren cihazlar getirtmişler.
Peki hastalığın belirtileri nelerdir. Hastalık aynen normal grip gibi belirtilere sahip. Ayırt etmek çok güç. Grip belirtisi olanların her ihtimale karşı gidip bir doktora görünmeleri mantıklı olacaktır.
Hastalığın tedavisine gelince şuanlık bir aşısı yok ve uzmanlar en az 2 ay içinde bir aşı geliştirilebileceğini söylediler. Piyasadaki grip ilaçlarınında etkili olabileceği söylenmekte fakat yinede rastgele ilaç kullanılmaması sağlık açısından iyi olur.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.