"Günde bir elma doktoru uzak tutar". Parlak yeşil bir elma yemenin sizi nasıl sağlıklı tutacağını öğrenmek için okumaya devam edin. Besin değerleri ve sağlık yararlarını öğrenmek sizin için yararlı olacaktır.
Kırmızı, elma ile bağdaşlaştırılan bir kelimedir. Tıpkı tatlı ve sulu kelimeleri gibi. Ancak sulu, ekşi ve yeşil renkli olan elma türü yeşil elmadır. Turta ve tart gibi çeşitli yiyeceklere benzersiz bir lezzet kattığı için, öncelikle pişirme amaçlı kullanılırlar. Ayrıca elma şırası, şarap ve votka gibi aromalı içkilerin üretiminde kullanılmaktadır.
Yeşil elmanın oldukça düşük olan kalorisi, bu meyveyi bir diyetisyenin yardımcısı yapmaya yetecektir. Küçük-orta boy bir yeşil elma yaklaşık 50-80 kaloridir. Aynı zamanda lifli içeriği sayesinde iştahınızı kesecektir. Ancak bu meyve üzerindeki kabuğu ile sade yenmelidir. Turta ya da tart gibi tatlılar şeklinde yendiğinde, yeşil elma sadece bir malzemedir ve hiç bir gerçek besin değeri yoktur. Yeşil elma potasyum, fosfor ve kalsiyum gibi mineraller ve lif içerir. Ayrıca A vitamini ve küçük miktarlarda C vitamini içermektedir. Meyvelerde bulunan doğal şeker olan fruktoz formunda, karbonhidrat içerir.
Yeşil Elmanın Sağlık Faydaları:
1)Yüksek Lif İçeriği:
Bu sistemi temizlemeye yardımcı olur ve metabolizmayı arttıran bir sürü lif içerir. Bağırsak hareketlerini arttırmaya yardımcı olur. Bu nedenle elmayı kabuğu ile birlikte yemeniz her zaman tavsiye edilir. Bağırsaklarınız ve vücudunuz ne kadar temizlenirse o kadar mutlu ve sağlıklı olursunuz.
2) Mineral İçeriği:
İçerdiği demir, çinko, bakır, manganez, potasyum gibi iz mineraller insan sağlığı ve refahı için gereklidir. Elmada bulunan demir bir eser elementtir. Kan oksijen seviyelerini yükseltmeye yardımcı olur ve metabolizma hızının artmasını sağlar.
3) Düşük Yağ İçeriği:
Yeşil elma kilosuna dikkat edenler için vazgeçilmez bir besindir. Diyet yapan kişiler ve düzenli spor salonu müdavimleri her gün beslenmelerinde bir elma bulundurmalıdır. Aynı zamanda kan damarlarındaki yağları toplar ve kalbe doğru kan akışının korunmasında yardımcı olarak felç riskini azaltır.
4) Cilt Kanserini Önler:
Serbest radikallerin cilt hücrelerine karşı hasarını önlemede yardımcı olan C vitamini içerir ve böylece cilt kanseri riskini azaltır.
5) Anti-oksidanlardan Zengin:
Hücre yeniden yapımı ve yenilenmesine yardımcı olan anti-oksidanlar içerir. Aynı zamanda sağlıklı ve parlak bir cilde sahip olmanıza yardımcı olur. Antioksidanlar karaciğeri korur ve düzgün işleyişini sağlar.
6) Sağlıklı Güçlü Kemikler:
Tiroid bezinin düzgün işleyişine yardımcı olarak romatizmayı önler.
7) Alzheimerı Önler:
Her gün bir elma yemek, Alzheimer gibi yaşlılıkla ilgili nörolojik bozukluklara yakalanma riskini azaltır.
8) Astımı Önler:
Düzenli olarak elma suyu içmek, bir aşırı duyarlı alerjik hastalık olan astım riskini azaltır.
9) Enerji Verir:
Yeşil elma kişiye enerji verir. Herhangi bir tür spor yapan veya telaşlı bir hayat sürdürmesi gereken kişiler için özellikle karbonhidrat içerir.
10) Cildi Güzelleştirir:
Yeşil elma mükemmel bir güzellik arttırıcı meyvedir. Cilt bakımı ve saç bakımı konusunda bir çok faydası vardır. Yeşil elmanın yaşlanmayı önleyen anti-aging özellikleri vardır. İçinde bulunan antioksidanlar ve lifler cildinizi esnek ve uzun süre genç tutmaktadır. Yeşil elma kullanımını da içeren bir yüz maskesi cildinizi derinlemesine nemlendirir ve cildin genel dokusunu düzeltirken kırışıklıkların görünümünü ortadan kaldırmaya yardımcı olabilir. Yoğun vitamin içeriği ile cildin sağlıklı kalmasını kolaylaştırır ve cildi besler. Ayrıca temel vitamin eksikliklerinden kaynaklanan çeşitli cilt hastalıklarının önlenmesinde yardımcı olur. Yeşil elma oldukça etkili bir akne önleyicidir. Düzenli yeşil elma tüketimiyle sivilce patlamalarını kontrol altına alabilir ve önleyebilirsiniz. Bunlara ek olarak göz altı morluklarının azalmasına yardımcı olur.
Yeşil Elma Nasıl Seçilir ve Saklanır?
Elma oldukça hassas bir meyve olduğundan, seçimi ve saklanması konusunda dikkatli olunmalıdır. Yeşil elma satın alırken sert, sağlam, parlak, morluk ya da hasar görmemiş, kabuğu buruşuk olmayan elmalar seçmeye özen gösterin. Bir de paketlenmiş elmalar yerine tek tek seçebileceğiniz elmaları tercih edin. Bu şekilde satın almadan önce onları koklayabilirsiniz. Asla misk kokulu elmaları satın almayın. Yeşil elma depolamak için en iyi yer buzdolabıdır. Elmaları bir miktar su serptikten sonra delikli bir plastik torba içinde buzdolabının en soğuk bölgesinde saklayın. Bu şekilde elmalar neredeyse iki üç hafta boyunca taze kalacak. Normal oda sıcaklığı, kısa bir süre boyunca yeşil elma saklamak için uygun olabilir. Buzdolabına yerleştirdiklerinize göre daha çabuk olgunlaşacaklarından onları kontrol etmeyi unutmayın.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.