Hipertrikoz, Dünya'nın en ilginç 7 hastalığın arasında yer almaktadır. Deri hastalığı olarak gösterilen bu vaka, kişinin sosyal yaşamını olumsuz etkilemekte ve dış dünyadan kendini soyutlamasına neden olmaktadır. Psikolojiyi bozan bu rahatsızlık, ender görülmekte ve fiziki bozukluklar olarak kendini göstermektedir.
Eski çağlardan beri var olan kurt adam sendromu, doğuştan gelen bir hastalık değildir. 1968 yılında Avustralya'da görülmeye başlayan hastalık, "Ambras sendromu" olarak da bilinmektedir. Sendromun temelinde, genetik bozukluk yatmaktadır. Fakat bu etkenin neden olduğu görülse de tam oluş nedeni hala ortaya çıkartılmamıştır.
Enteresan ve dikkat çekici bir hastalık olarak tarihe geçen bu vaka'nın en belirgin belirtisi, yüzde, kolda, bacakta, sırtta, ayakta aşırı tüylenmenin olmasıdır. Vücudu tamamen kaplayan tüyleri önlemenin ne yazık ki herhangi bir tedavi yöntemi yoktur. Bu da kişiyi psikolojik olarak etkilemekte ve yaşamdan kopmasına sebep olmaktadır. Çoğu hastanın en çok şikayet ettiği konu, çevresi tarafından alay konusu edilmesidir. Bazı ülkelerde ise kurt adam sendromuna tutulan kişiler, karantinaya alınıyor ve dış dünyadan tamamen soyutlanıyor.
Çoğu kişi bu hastalığın gerçek olmadığına inanmaktadır. Fakat bu hastalık günümüze kadar 50 kişide görülmüş ve hemen hemen hepsinde aynı belirtiler ile karşılaşılmıştır. Bazı kişilerde yüzün tüylenmenin haricinde, kurt gibi bir görüntüye dönüştüğü gözlenmiş ve git gide bu hayvanın yüz şekli ile benzer olmaya başlamaktadır. 2008 yılında Hintli bir çocukta çıkan bu sendrom, dergilere ve haberlere konu olmuş ve bu hastalığın gerçek olduğu bu vaka ile ispat edilmiştir. Uzmanlar tarafından Androjen hormonların hızlı çalışması ile ya da testosterondan kaynaklanan bir hastalık türü olduğu ortaya çıkartılmıştır.
Hindistan'da da üç kız kardeşte görülen bu vakanın kalıtımsal olabileceği de savunulmuştur. Ülkemizde Hipertrikoz sendromu hiç görülmemiştir. İç salgı hastalığının da neden olduğu düşünülen kurt adam sendromu, teknolojinin gelişmesi ile etkisi aza indirilmeye başlanmıştır. Lazer ve epilasyon aletleri ile geçici olarak tedavi edilen hastalık, belirli bir süreden sonra kendini tekrar yenilemektedir. Fakat araştırmalar sonucu, testosteron faktörünün vücuda enjekte edilmesi ile bu hastalığın tedavi edilebileceği müjdesi, uzmanlar tarafından duyurulmuştur.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.