Unutkanlık; beyin hücrelerinin azalması ve yaşlanmasına bağlı olarak, genç yaştada kişinin bunama gibi rahatsızlıkları geçirmiş olmasından kaynaklanabilir. Unutkanlığın günlük hayat içinde en büyük nedeni strestir. Depresyon ve beslenme yetersizliğide ve buna bağlı olarak tiroit bezinin az çalışması ve B12 vitaminin eksikliğide unutkanlığa neden olur. Kafa travmaları ve beyin timörleride unutkanlığa neden olur. Unutkanlığın en ileri çağı sürekli olması ve gittikçe ilerlemesidir. Bu durum beyinde kalıcı hasarlara neden olabilir.

Her unutkanlık ağır bir hastalıktan kaynaklanmayadabilir. Depresyon, stres, tiroit bezinin az çalışması, B12 vitamini eksikliği başlıca nedenleridir. Unutkanlığı olan kişiler öncelikle stresten uzak durmalı ve B12 vitamini içeren besinleri kesinlikle tüketmeliyiz. Güçlü bir hafıza için vitaminleri ve şekerleri yeterli dozda almamız gerekir. Yağ hafızayı yerinde tutar. Çok yağsız besinler tüketmek ve vejeteryanlıkta unutkanlığa neden olabilir. Kırmızı et ve balık tüketmek hafıza için çok iyi besinlerdir. Yağda eriyen vitaminler ve E vitaminide hafıza için önemli rol oynar.

Bazen vücutta çıkan uçuklar ileri seviyedeyse beyinde iltihaplanma yapabilir. Bu durum yaş ilerledikçe unutkanlığa neden olur. Uçuk gibi durumlarda, bu yarayı kurutacak ve iltihaplanmasını önleyecek ilaçlar kullanılmalıdır.

Yaş ilerledikçe unutkanlığın artması kişiye bağlıdır. Genç yaştada unutkanlık görülebilir. Fakat yaş ilerledikçe unutkanlık daha fazla görülmektedir. Bunun nedeni beynin hücrelerinin kendini yenileyemiyor olmasıdır. Her unutkanlık hastalık değildir. Bazen ani hareketler uyku hali gibi nedenlerdende unutkanlık baş gösterebilmektedir.

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi