Yabancı bir dili öğrenirken, kimi insanlar bunu kısa sürede başarırken kimileri ise daha uzun vadede dili öğrenir ve konuşurlar. Bunun tek nedeni kişinin öğrenme şeklidir. Öncelikle bir kelimeyi öğrenirken onu beyninizde simgesel olarak tutmaya çalışın. Kelime öğrenirken önce o kelimeye kafanızda simge belirlerseniz aklınızda daha kolay kalır. Örneğin aşk kelimesinin bir şeli yoktur fakat kendiniz kafanızdan kalp şekline aşk adını koyarsanız, kalp gördüğünüzde aşk kelimesinin yabancı telaffuzu daha kolay akla gelir.
İkinci önemli kural ise; pratik yapmaktır. Sürekli aklınızda tekrarlamalı hatta yazarak pekiştirmelisiniz. Kısa hikayeler okumalı, küçük bir sözlük edinmelisiniz. Yabancı parçalar dinlemeli parçanın içindeki kelimeleri anlamaya çalışmalısınız. Bizim ülkemizde okullarda öğretilen ingilizce yüzeysel olup, sadece ders olarak müfredat gereği gösterilir. Çocuğunuza küçük yaştan itibaren sesli yabancı kelimeleri öğrenebileceği oyuncaklar alarak, onunla günde yarım saat yabancı dil çalışarak ilerki yaşlarda bu dili daha kolay öğrenmesini sağlayabilirsiniz.
Üçüncüsü ise; iletişim kurmaktır. Yabancı dil bilen kişilerle yanlışta olsa çekinmeden konuşmaya çalışmalısınız. Alt yazılı filmler izleyerek kişilerin telaffuzuna bakmalısınız. Hergün 1 kelime öğrenmek ayda otuz kelime demektir. Bu yolla kısa zamanda konuşabilirsiniz. Konuşacak kimse yoksa kendinizle konuşmalı, yüksek sesle kelimeleri telaffuz etmelisiniz.
Son olarakta bol bol okumalısınız. Hangi konuyu çok seviyorsanız o konu hakkında okumalısınız. Okumak sizi sıkmamalı, keyif alacağınız kitaplar yada hikayeler okunmalıdır.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.