Kristof Kolomb; yaptığı gezilerde Amerika'yı keşfettiğini öğrenememiş, Hindistan açıklarında bir adaya ulaştığını düşünmüştü. Bu yüzden bu kıtayı tanıyamamış ve ismini verememişti. Kolomb'un seyehaiından 5 yıl sonra yine İspanya adına keşif yapan İtalyan gemici bu kıta'nın Hindistan olmadığını ve Hindistan'dan ayrı bir kıta olduğunu buldu. Bunu bulan ve kıtaya adını veren gemici "Amerigo Vespucci " idi. Vespucci, 1451 yıllarında Floransa'da dünyaya gözünü açmıştır. Hindistan zannedilerek batıya gemilerin yelken açtığı sıralarda tam olarak 47 yaşında idi. Vespucci'nin yaşadığı dönemlerde gemicilik olarak İspanyollar ve Portekizliler çok öndeydi.
Bu yüzden kendisi İtalyan olan Vespucci, İspanyollar adına çalışıyor ve yeni topraklar ararken "Ojeda" adlı bir İspanyol ile iş ortaklığı yapıyordu. Vespucci 1497 ve 1499 yıllarında gemilerini Güney Amerika kıyılarına sürmüş ve uzun süre oraları taramıştı. Bugün Venezüella'nın olduğu yerde baya zaman harcamıştı. Buraya da küçük Venedik anlamına gelen Venezüella adını vermişlerdi. Gezilerler ilgili keşifleri ve tuttuğu raporları Amerigo yazıyor ve İspanyaya gönderiyordu.
Vespucci, son raporunda buranın Hindistanla hiçbir alakası olmadığını ve buranın ancak ve ancak yeni bir kıta olduğunu belirtmişti. Bu raporu eline alan İspanya büyük bir ilgi ile karşıladı ve bu ilgi tüm Avrupaya yayılmıştı. Bu keşifleri 1503 yılına kadar devam ettirdiler. Güney ve Orta Amerikanın kimse tarafından bilinmeyen birçok yerini keşfettiler. 1507 yılında Almanya'da basılan bir coğrafya kitabında, Alman coğrafyacı bu yeni kıtaya, kıtayı keşfeden ve buranın Hindistan olmadığını anlayan adamın yani Amerigo Vespucci'nin adını vermişti.
Terra America yani Amerika Toprağı. Bundan sonra yayınlanan kitaplarda bu isim benimsendi. Amerigo Vespucci, Kristof Kolomb'un önceden keşfettiği ancak ismini veremediği kıtaya bir isim vermişti. Bu önemli keşiften sonra 1512 yılında hayatını kaybetti.
Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.