Kadınların fiziki yapısı, narinliği, çekici güzellikleri, yumuşak kıvrımları ve hoş kavislerinin altında yatan güç daha uzun süre yaşamalarını ve sağlıklı kalmalarını sağlıyor. Erkeklerin kaslı, güçlü ve kuvvetli yapısı, kadından daha üstün niteliklere sahip olmalarını sağlasa da kadın biyolojik gücü sayesinde daha üstündür ve dirençlidir.

Kadın anne karnında da normal yaşamında da yaşama konusunda erkekten bir adım ileridedir. Ve kadın anne karnında daha fazla güç göstererek hayata tutunur. Kadının yaşama oranı erkeğe göre daha fazladır. Georgetown Üniversitesi, Tıp Fakültesi Fizyoloji Profesörü Dr. Etselle Romey’in araştırmaları neticesinde ortaya çıkan bu gerçek, erkek kadından daha üstün niteliklere sahiptir teorisini sona erdirmiştir. Bu sadece insanlar için değil memeli olan tüm türler için geçerli bir gerçektir.

Günümüzde dahi birçok ölümcül hastalığa yakalanan ve etkilerini en fazla yaşayan erkeklerdir. Kolesterol, kalp gibi hastalıkları yaşayanların çoğunluğu erkeklerden oluşmaktadır. Bunun en önemli sebebi, kadınların bakteriyel enfeksiyonlara karşı daha dayanıklı olmasıdır. Bu dayanıklılığı sağlayan en önemli etken ise Globulin M’e fonksiyonuna sahip olmalarıdır. Bu koruyucu protein sayesinde hastalıklara karşı daha fazla direnç gösteriyorlar ve daha uzun yaşayabiliyorlar. Ayrıca kadının seks hormonu estrojen’in bağışık globulini arttırdığı için yaşam hücreleri daha fazla işleve sahiptir. Kadınlara doğuştan verilmiş olan üreme ve çocuk doğurma verimliliği, yine kadına biyolojik bir üstünlük kazandırmaktadır.

Hormonel ve bağışıklık yönünden avantaj taşıyan kadınlar, genetik hormon bileşenlerden olan X ve Y kromozomları, erkeklerin kromozomundan daha farklı bir yapıya sahip olmasıdır. Yani kadını üstün kılan iki X kromozomun daha güçlü olmasıdır. Bu doğum esnasında bile ortaya çıkabilmektedir. Eğer anne kan pıhtılaşması sorunu yaşıyor ise bu direkt erkek çocuğa geçebilmekte, fakat kız çocuğu bu sorundan etkilenmektedir. Yani kusurlu gen yapılarından, sadece erkek çocuk etkilenmektedir. Bu erkek çocuğun dünyaya geldiğinde farklı hastalıklar yaşamasına neden olur. Erkeğin taşıdığı seks hormonu ise kalp rahatsızlıklarına davetiye çıkarmaktadır. Testosteron hormonu, kroner damar tıkanıklığına yol açtığı için birçok hastalık meydana gelir ve erkeklerin yaşam süresi kısalır. Kadının bağışıklık sistemini güçlendirecek hormonların var olması, onları tehlikeli hastalıklardan korunmasına ya da daha az zarar görmesine neden olur.

Bazı istatistiklere göre, her 100 dişiye karşı yaklaşık 140 erkek oluşmaktadır. Erkek doğumdan öncede sonrada daha fazla zarar görmektedir. İlk aylarda kız bebekten çok erkek bebekler yaşamını yitirmektedir. Doğum esnasında oluşan herhangi bir aksilik esnasında %25 kız, %71 erkek çocuk zarar görmektedir.  Sosyal ve ekonomik etkilerden erkekler daha fazla etkilenme ve en fazla psikolojik sorunlar yaşayan ise yine erkeklerdir.

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi