Seo nedir? Seo'nun amacı nedir? Niçin Seo? Basit Seo İpuçları

Merhaba sevgili bilgiustam okuyucuları;

Bugün bir çok webmasterın yapmış olduğu veya yaptırdığı bir yöntemi anlatacağım.

Öncelikle;

Seo Nedir?

Seo = search engine optimization dediğimiz İngilizce bir terim Türkçesi ise "Arama motoru optizimasyonu".

Seo'nun Amacı?

arama motorlarında üst sıralara çıkmak ve dizine daha hızlı eklenmek. Evet amacımız bu fakat bu o kadarda kolay olacak bir iş değil.

Niçin Seo?

Çünkü diyelim ki kitapla ilgili siteniz olsun "kitap" kelimesinde arama motorlarında 1. sırada olursanız herkes sizin sitenize hücum eder ve sizden kitap olur. Yani reklama vs. gerek duymadan doğal yollardan ürününüzü satarsınız ayrıca organik bir ziyaretçi çekmiş olursunuz. . Dolayısıyla bu işten karlı çıkıyoruz.

İnternet kullanıcıların hepsi ama hepsi arama motorlarını kullanmakta öyle değil mi? Kullanmadıkları zamanlarda olsa bile oda her zaman gezindikleri sitelerdir.

Bu da arama motorlarının kullanma yüzdeleri ki AOL falan dizinlerinin bir kısmını "Google"dan alıyor.

Yani eğer siz ürününüzü satmak istiyorsanız, eğer ziyaretçi istiyorsanız arama motorlarında üstlere çıkmanız şarttır size.

Basit seo ipuçları

Evet şimdi taktiklere geçelim fakat geçmeden önce Türkiye'de bildiğimiz üzere Google'dan başka arama motoru kullanılmıyor çoğunluk Google'da biz de bundan dolayı Google için seo yapıcağız.

Öncelikle;

Google nasıl ındexler?

İndexleme: Arama motorları sitenizi ve sayfalarını veritabanına eklemsine denir.

Google'ın belli başlı üç adet botu vardır. Adsense botu, , FreshBot ve DeepCrawl. Peki, bot nedir, indexlemeyi kolaylaştıran yazılımlar. Sitenizin her sayfasına girer, kategorilendirir ve son olarak da veritabanına kaydeder.

Adsense Google'ın webmasterlar için sitelerinde içeriklerine göre reklâm yayınlayıp para kazanabilecekleri bir sistem. Adsense Botları bu reklâmları yayınlayan siteler için. Sitenin içeriği değiştikçe veya yenisi eklendikçe Adsense reklâmları içeriğe göre reklâm yayınlamak için her değişmeden sonra 15 dk. İçerisinde gelirler ve yeni yerleri indexleyip giderler.

Fakat bize önemli olan FreshBot ve DeepCrawl botlarıdır.

Freshbot sitenizin yeni ve hit gören sayfalarınızı gezer. Bazı çok popüler sitelere çok sık uğrar.  Bu bazen 10 dk bazen de 14 günü bulabilir.

Bir FreshBot sitenizi ziyaret ettiğinde sitenizdeki sayfaları tek tek gezer ve onları bir veritabanına kaydeder. Bu sayede DeepCrawl sitenize geldiği zaman bu linkler ona yol gösterir ve işini yapması kolaylaşır. DeepCrawl ise ayda bir sitenize uğrar ve sitenizdeki bütün bilgileri dizine ekler.

Kısaca Google arama motorunun indexleme yöntemini anlattık. Şimdi artık yavaş yavaş SEO ile ilgili daha detaylı konulara girelim.

İçerik

Uzun uzun anlatıp kafanızı şişirmek istemiyorum, burada önemli olan sadece ve sadece şey özgün olmaktır. Yani sitenizdeki içeriklerin tamamı özgün ve sizin eseriniz olmalı, başka sitelerden bulup sitenize koymamalısınız.

Anahtar Kelimeler (Keywords)

Anahtar kelime sitenizin içeriğini özetleyen kelimelerdir. İyi bir anahtar kelime seçmek için sitenizin içeriğini ve aranan kelimeleri karşılaştırmalısınız. Mesela film siteniz var, anahtar kelime araçlarını kullanarak sadece film yazalım bakalım film kelimesine eş değer neler çıkacak evet buyurun film kelimesinde "sinema, film ize, online film" gibi kelimeler başı götürüyor demek ki sizin anahtar kelimeleriniz bunlar, fakat eğer film siteniz var içerikte dizi yoksa sakın ama sakın dizi kelimesini anahtar kelime olarak eklemeyin, unutmayın ki Google yalanı hiç sevmez.

Domain Seçimi

Buna da fazla değinmek istemiyorum, çok da önemli bir ipucu değil fakat doğru kullanıldığı zaman çok iyi işe yarar.

Şimdi anahtar kelimelerimizi belirledik, "sinema, online film, film izle" diyelim ki sinema kelimesinde ilk sırada olmak istiyoruz. Bu nedenle domainimizde sinema kelimesi geçmeli mutlaka. Fakat dediğim gibi sinema geçen domainde oyun içeren bir site yapmamalısınız.

Tasarım ve Kodlama

Aslında hiç anlamam bu ikisinden ben daha çok başkalarına yaptırıyorum, burada dikkat edeceğimiz tek şey w3 xhtml ve css şablonlarına uymalı ve sorunsuz bir şekilde geçmeli. Peki bunu neden yapıyoruz, çünkü eğer tasarım ve kodlama güzel olursa google botlarıda gelir, sorunsuz bir şekilde siteyi tarar ve çıkarlar ayrıca bu sayede herhangi bir tarayıcıda ie5, ie6, ie7, firefox, opera vs vs. tümünde siteniz hiçbir kayma olmadan görüntülenir, saten w3'ün amacı budur yani.

Yeni bir siteyi 24 Saatte İndexletme

Bu o kadarda zor bir şey yapabilirsiniz.

1. Önce yeni bir site açıyoruz

2. İçerik ekliyoruz 50 adet konu ideal

3. Tasarım ve kodlamayı bitiriyoruz

4. http://www. google. com/addurl. html dizine sitemizi gönderiyoruz.

5. Sitemizle aynı içerikte olan sitelerle pr4 yada pr5 link alıyoruz.

6. Bir sitemap hazırlıyoruz.

7. Sitemapımızı Google'a gönderiyoruz.

İşte bu kadar hepsi. Tabi bu 100% bir şey değil bazen bunları yapmasanız dahi kendi kendine indexleyebilir veya da bunları yapmanız rağmen indexlemez sizi 1 haftaya kadar.

Backlink

En önemli şeydir. Önceki makalemde uzun uzun anlattım lütfen onu okuyun.

Son. . .

İşte seo dediğimiz şey bunlar ibaret fakat bu kadar kolay değil ben sadece nedir ne değildir biraz da ayrıntılara yer verdim buradaki tek bir başlık kitap halinede getirebilir. Sakın ama sakın seoyu hafife almayın, yapması çok zordur yapıldığında ve iyi sonuç alındığında getirisi çoktur.

Ben Enes KAŞIKÇI Seo konusunu inceledik bugün, herkese kolay gelsin başarılar.

Kategoriler:

Yapılan Yorumlar

Henüz kimse yorum yapmamış.

Bu sayfada yer alan bilgilerle ilgili sorularınızı sorabilir, eleştiri ve önerilerde bulunabilirsiniz. Yeni bilgiler ekleyerek sayfanın gelişmesine katkıda bulunabilirsiniz.

Yorum Yapın

Güvenlik Kodu
Coğafya Tarih Sitesi Matematik Sorusu Türkçe Sitesi